פציעות כדורגלנים ופיצוי כספי מביטוח לאומי

מה קורה אם נפצעתם במסגרת אימון או משחק? האם הקבוצה יכולה לשלם את השכר שלכם בזמן שאתם כלל לא כשירים? האם אפשר להמשיך לשחק אם תקבלו אחוזי נכות וגם: כיצד מחשבים את מה שמגיע לכם על פי חוק? עו"ד אסף כהן עוזר לכם למצוא תשובות

  • על ידי: עו"ד אסף כהן
  • 29-01-2016
  • 09:20

כדורגל נחשב לאחד מתחומי הספורט בעלי אחוזי הפציעות הגבוהים ביותר, כל שחקן כדורגל יודע ומבין את משמעותה של פציעה ומה השלכותיה הן על השחקן באופן פרטני והן על קבוצתו באופן כללי. ישנם סוגים שונים של פציעות ספורט החל ממתיחה קטנה ועד לקרעים ושברים שונים בחלקי הגוף השונים.

 

אז מה קורה במצב בו שחקן נפצע ואינו יכול להתאמן/לשחק?
לפי החוק, שחקן שנפצע בזמן אימון/משחק/ שהייה במסגרת קבוצתו, דינו כדין אדם הנפגע בעבודתו. כל זאת כמובן בהנחה כי השחקן הינו שחקן תחת חוזה וקבוצתו מפרישה כספים לביטוח לאומי כמתחייב בחוק. במקרה כזה, לקבוצת השחקן ישנן שתי אופציות כדלקמן: אופציה ראשונה הינה להמשיך לשלם לשחקן את שכרו וזאת גם אם אינו מתאמן ו/או משחק, כאשר האופציה שנייה הינה להפנות את השחקן אל המוסד לביטוח לאומי ולהפסיק לשלם לו את שכרו החודשי וזאת עד אשר הוא חוזר לאימוני הקבוצה.

 
במקרה בו השחקן הופנה אל ביטוח לאומי, איך מקבלים את הפיצוי?
כאמור, ביטוח לאומי הינו גוף סטטוטרי הפועל בהתאם לחוק "הביטוח הלאומי" משכך ישנם כללים מאוד ברורים אשר על פיהם יש לפעול. על רגל אחת אומר כי ההליך בתחילתו הינו פרוצודורלי מאוד הכולל מילוי ושליחת טפסים בצורה מסודרת ונכונה וממשיך בייצוג מול וועדות רפואיות שונות אל מול רופאים ופקידים של המוסד לביטוח לאומי.

 

עו"ד אסף כהן, העו"ד שלך לנזקי גוף.

 

מהם רכיבי הפיצוי שמגיעים לשחקן שנפצע?
רכיב ראשון הינו תשלום בעבור ימי מחלה אשר השחקן קיבל מהרופא המטפל או מרופא מומחה אחר (בעניינו לרוב מרופא אורתופד), תשלום זה הינו לתקופה של 91 ימים ממועד הפגיעה וכי מחושב ע"י המוסד לביטוח לאומי בנוסחה של 75% מברוטו הכנסתו הממוצעת של השחקן טרם הפגיעה. רכיב שני הינו וועדה רפואית לקביעת אחוזי נכות כתוצאה מהפגיעה ויודגש כי גם אם אכן נקבעו אחוזי נכות כאלו או אחרים אין הדבר אומר כי לא תוכלו לחזור לשחק או שהדבר יפגע בכם בצורה כלשהי כשחקני כדורגל. 


וועדה רפואית מתכנסת לאחר שמוגשת תביעת נכות מסודרת הכוללת את כלל המסמכים הרפואיים וקובעת בהתאם למסמכים ובהתאם לטענותיו של עו"ד / מייצג את אחוזי הנכות, במידה ואחוזי הנכות הינם בין 9.5%-19.5% תקבלו מענק כספי חד פעמי, במידה ואחוזי הנכות עולים על19.5% תקבלו מענק חודשי מתמשך. בסופו של הליך זה ו/או במקביל אליו תוגשנה תביעה כנגד חברת הביטוח המבטחת את הקבוצה. מאמר בנושא זה יפורסם בהמשך ליצירת קשר: עו"ד אסף כהן: מייל assaf2886@gmail.com מספר טלפון 072-2128686 .

 

הכותב הינו עו"ד אסף כהן, אשר מתמחה בתביעות נזקי גוף של ספורטאים.

הוסף תגובה
תגובות
  1. ומה עם חוק הספורט (מומחה 29-01-2016, 19:45)
    שאף אחד לא יודע שזה ביטוח נוסף ששחקנים מכוסים עי הקבוצה ויש תשלום של כמעט 500 שקל על כל שבוע פציעה
  2. מעניין מאד הנושא אבל איפה הכסף? (שחקן 29-01-2016, 21:24)
  3. מומחה (אחד שיודע 01-02-2016, 06:25)
    מכיר אותו מקרוב אין אנשים כאלה כל מילה שלו בסלע!!! עורך דין ובנאדם זהב!
  4. ניתוח חירום עקב אימון כושר (עקיבא רועי 24-04-2021, 14:09)
    שחקן כדורגל עם חוזה עבר ניתוח תסביב אשך עקב אימון כדורגל