בגיל 28 מוטיקו בן מויאל נחשב לאחד משחקני הנשמה ומהוותיקים בקבוצת מכבי יבנה.
בראיון ל"גולר" מעדיף הקפטן לדבר פחות על עצמו ויותר על החברים לקבוצה ומבטיח,יבנה תהיה כמו כל שנה,קבוצה חזקה בליגה.
בן מויאל עובד כיום בחברה שמספקת ציוד משרדי לבתי ספר,חצי שנה הוא כבר שם אבל עדיין לא נעול שזה הכיוון שבו הוא צריך ללכת,ככה זה שהכדורגל לא עוזב את הנשמה.
10 שנים הוא משחק במכבי יבנה שהיא גם עיר הולדתו,בקבוצה רצים כבר 5 שנים 12 שחקנים שמתוכם 9 יבנאים, השאר כבר מרגישים כאילו נולדו בעיר. אין ספק שעובדה זו נותנת תחושה של חממה קטנה שיצרנו, שבה כולם חברים גם בתוך המגרש וגם מחוצה לו אומר בן מויאל.
מוטי,מה קרה אשתקד,מה לא הלך?
"הייתה עונה שעדיף לשכוח,הפציעה של קרגולה הכבידה עלינו מאוד,אבל בל נשכח שמכבי יבנה זה מועדון מפואר שלפני שנתיים נלחם עד הרגע האחרון על עלייה,ואף זכה בגביע הטוטו ב 1985 כששיחקה בליגה הראשונה.
יש לזכור שיצאו מכאן שחקנים ענקים כגון אלי דריקס,בוני גינזבורג,מירו בן שמעון וגם המאמן שלנו לשער ציון(פוגל)יעקב".
בן מויאל(שני מימין),"מכבי יבנה זה מועדון מפואר".(צילום:לירן דורף)
יבנה ידועה כקבוצה עם מסורת,קהל וכסף בזמן לשחקנים,זה נכון?
"אני יכול לומר בוודאות שמכבי יבנה זה אחד המועדונים המסודרים בליגות הנמוכות,כל 22 לחודש הכסף נכנס כמו שעון,אין איחורים וזה לאורך שנים ככה,אפשר לזקוף זאת גם לזכות העייריה וראש העיר שבלעדיו לא יודע אם כך היה קורה,בנוסף יש לנו קהל מדהים,בעונה שכמעט עלינו לפני כשנתיים היו מגיעים 3000 צופים לכל משחק,בית או חוץ,לא היה מקום להכניס סרדין למגרש,חוויה ענקית היה לראות זאת כשחקן".
יוסי זוזוט שחקן הקבוצה לאורך שנים רבות מונה העונה למאמן במקומו של פוגל,מה דעתך עליו?
"יוסי היה עד אשתקד קפטן הקבוצה,הוא אמנם חדש בתור מאמן אבל מביא את השחקנים למוטיבציית שיא שלא ראיתי שנים כאן בקבוצה,שחקנים ממש סוגדים לו וויתרו על קידום מקצועי וכסף כדי להשאר ולשחק תחתיו ,אנחנו גומרים אימון סחוטים לגמרי אבל יוצאים בהרגשה שנהנינו וזה הכי חשוב".
יוסי זוזוט,"מביא את השחקנים למוטיבציית שיא".(צילום:לירן דורף)
בשלב זה בן מויאל מחליט שהגיע הזמן להפנות את הזרקורים לכשרונות שיש ביבנה ולא אליו אישית,דבר איתי על השחקנים שלנו הוא אומר וישר מפציץ.
"יש לנו את הבלם הכי טוב בליגה ואני אומר זאת בוודאות,ז'ניה קפלן שחקן אדיר,הוא בוגר מחלקת הנוער של יבנה וקיבל העונה אין ספור הצעות כספיות טובות יותר ומליגה לאומית ולמרות זאת נשאר בגלל המאמן איתו הוא ביחסים קרובים,זה אומר הכל.
בן מויאל ממשיך ויורה,יש לנו את החלוץ הכי פורה בשנים האחרונות בליגה,אורי קרגולה,ראינו כמה הוא היה חסר לנו אשתקד בגלל הפציעה,יש את איתן בר שמשלים בהגנה את ז'ניה,הרבה בזכות התיאום ביניהם ספגנו רק 16 גולים אשתקד.
ג'ניה קפלן ומאחוריו השוער משה והבה,חוזרים לשחק יחד ביבנה.(צילום:לירן דורף)
אני חייב לציין גם את שי מור יוסף ומשה אזולאי,שחקנים ברמה מעל הליגה הזו שעשו עונה טובה וימשיכו גם השנה איתנו.
הבאנו שני שחקני רכש מצויינים,את הקשר גיא אבן ואת אדיב שרעבי הותיק שהיה במרמורק,אני חייב לציין שמאדיב אני לומד בכל אימון משהו חדש,אנו פחות או יותר על אותה משבצת במגרש וזה תענוג להתאמן איתו.
גם משה והבה חזר אלינו לעמדת השוער ,בעיני הוא נחשב לשחקן בית לכל דבר למרות שגדל בהפועל תל אביב,אישיות נהדרת.
אז מה יהיה עם יבנה העונה?
"תהיה לנו קבוצה מצויינת שתדבר חזק,אני מאמין בשחקנים ורק הזמן יגיד מה יהיה".