התפקיד החשוב ביותר

אין ספק שלאורך השנים הייתה התלבטות איזו עמדה החשובה ביותר על המגרש.קבוצות בליגות הנמוכות מחפשות כל הזמן "גולר",מחפשות קשר עושה משחק,מחפשות בלם אבל סטטיסטית מוכח תמיד ששוער יציב הוא המתכון הכמעט בטוח להצלחה.

  • על ידי: לירן דורף
  • 22-12-2010
  • 22:07

אין ספק כשמאמן מרכיב קבוצה,הוא מסתכל על מספר מערכים ומה חסר לו אבל סטטיסטיקה פשוטה יכולה להראות שתפקיד השוער הוא מעל הכל.
ניקח לדוגמא שני מחוזות בלבד כדבר מייצג,ליגה א' דרום וליגה ב דרום א'.
בליגה א' דרום מפתיחת העונה החליפו לא פחות מ 5 קבוצות שוער ראשון,זה התחיל בכפר שלם שפתחה את העונה עם גל מסיקה והחליפה אותו במייק חן,נמשך בבני טייבה שאצלה המקרה חריג יותר כשגם מוחמד נאטור גם פאדי עווידה עמדו בשערה עד שהגיע מסיקה מכפר שלם וייצב את העמדה הבעייתית.
גם צפרירים חולון כבר החליפה 2 שוערים העונה כששי גלזר פתח בתחילת העונה,לאחר מכן החליפו שחר גורבובסקי ולאחרונה הגיעה דניאל מכלוף.

 

שי גלזר,התחיל בצפרירים וחזר לקרית גת.(צילום:לירן דורף)


הפועל ערד התחילה את העונה עם גיא חיון בשער שהיה שוערה גם אשתקד אך גם הוא פינה את מקומו לעומרי פולק,אחרונה חביבה היא מכבי קרית גת שהחלה את העונה עם יקי נהרדע אך החזירה בהמשך את שי גלזר שעמד בין קורותיה גם אשתקד.
מיותר לציין שכל הקבוצות שהחליפו עמדה זו מצוייות בחלק התחתון של הטבלה למעט כפר שלם שמתבססת במרכזה,כנראה שזהו גם סממן שמעיד כמה תפקיד השוער קריטי בקבוצה.
גם בליגה ב דרום א' לא חסרות דוגמאות,הפועל אזור פתחה את העונה עם עידן גואטה שהספיק לעזוב ולהיות מוחלף ע"י דין ססו הצעיר,בקרית אונו,חן ראובן וגילי בן נחום התחלפו ביניהם מספר פעמים,גם בכפר קאסם אוהב אהרון ועבדול רחים סרסור החליפו תפקידים,בבקעת הירדן התחיל את העונה רותם ידגר והוחלף באלי בראשי.
הגדילה לעשות שיכון ותיקים שעושה רוטציות מוזרות בין שלושה שוערים,אוהד כהן,אלי מיכאלי ואור אורן.
גם באורנית המצב דומה כשמידן קצר החל את העונה בשער,עזב והוחלף באורן טנא,במחזורים האחרונים אריאל בן סולומון הוא השוער.

 

אוהד כהן,השוער הראשון מבין שלושה של שיכון ותיקים,קשר ישיר למיקום בטבלה?.(צילום:לירן דורף)


גם בפרדסיה אלעד שפוני ואושרי כחלון עושים רוטציות מדי פעם,המעניין הוא שגם כאן באופן לא מפתיע כמעט כל הקבוצות נמצאות בחלק התחתון של הטבלה.
אז מסתבר ששוער הוא בהחלט החלק המשפיע והחשוב ביציבות הקבוצה,מספיק לראות את צמרת ליגה א' שבה כל קבוצות מחזיקות שוערים איתנים כגון עדי בויטר ביפו,רפי כהן בירושלים ויניב בן ישי במלאכי כדי להבין את מהותו של השוער בקבוצת כדורגל וכמה היא תלוייה בו כדי להצליח.

הוסף תגובה
תגובות