מאני טיים

לקראת משחק העונה בין קרית מלאכי לירושלים (שישי 13:30) , דודו עמוס ורועי אסרף מביאים לכם את כל ההכנות למשחק העונה של ליגה א' דרום .

  • על ידי: דודו עמוס ורועי אסרף
  • 10-02-2011
  • 22:22

אם כל הכבוד למשחקים הגדולים בין ירושלים לקביליו יפו ויש כבוד , אנו חייבים לציין כי המשחק (שישי 13:30) בין הפועל ירושלים לקרית מלאכי הוא ההגדרה הנכונה ביותר למשחק העונה כאשר שני הקבוצות שמציגות יכולת פנטסטית מפתיחת העונה יפגשו לקרב ראש בראש על ראשות הטבלה כשלשניהם מס' הנקודות זהה וירושלים מובילה בזכות הפרש שערים , אך אם כל זאת , חשוב לזכור כי המנצחת במשחק הקרוב לא תיקבע כעולה הבטוחה לליגה הלאומית , ויהיו עוד 12 מחזורי ליגה שמתחלקים ל-36 נק' , והקרב עוד ארוך .

בהפועל ירושלים מגיעים למשחק אחרי ניצחון גדול על קביליו יפו שהושג בעמל רב , ולא מקלים ראש בזהותה של קרית מלאכי , אבל הם יודעים כי זוהי נקודת המפתח להמשך הדרך , ולופא קדוש המאמן הוותיק הסביר ל-"גולר" איך בדיוק מכינים קבוצה למשחק עונה שכזה : "כל משחק הוא משחק עונה בשבילנו , כי כל קבוצה שמגיעה לשחק נגדנו , באה עם מוטיבציה גדולה מהרגיל , בגלל שאנחנו הפועל ירושלים ובפרט שהמשחק מתקיים בטדי , אבל השבוע אנחנו מתאמנים ברוגע לאחר הניצחון על מכבי יפו בשישי שעבר , והתפננו להתכונן למשחק באווירה נינוחה ללא לחץ והכי חשוב הרבה שקט תעשייתי שהשחקנים מקבלים מצוות ההנהלה"

 

לופא קדוש, מהמקום הראשון בטבלה.(צילום:לירן דורף)

 

 קדוש התייחס גם למצבת הפצועים שפוקדת את הסגל שלו בשבועות האחרונים :"כל הסגל מתאמן וכל הפצועים והחולים חזרו להתאמן , למעט רם סטי שעדיין מקבל טיפולים אבל יהיה כשיר למשחק נגד קרית מלאכי , אבל גם אם היו חסרים לי שחקנים פצועים או חולים , יש לנו סגל רחב של 20 שחקני הרכב ולכל אחד אצלי יש מחליף"

גם בקרב השחקנים של הפועל ירושלים קיים הבנה לא קטנה שהם חייבים לקחת את שלושת הנקודות מול יריבה שמקבלת הרבה מחמאות מצידם : " קרית מלאכי תקבל את הכבוד שמגיע לה , הטבלה לא משקרת והיא נמצאת צמודה אלינו בזכות , אנו נתייחס אליה כמו שצריך ללא שום הכנה מיוחדת כי יש לנו שיטה ודרך שאנחנו משחקים בה עד עכשיו , וכך נשחק גם נגד כולם ולא משנה מי הקבוצה" אומר אופיר עזו קשרה של ירושלים .
יקי וייצמן חברו לקבוצה הסכים עם כל מילה של עזו , והוסיף : "אפילו מכבי חיפה שיש לנו איתם משחק גביע נבוא ונשחק את המשחק הרגיל שלנו , אנחנו לא יוצאים בהצהרות ומכבדים את כל הקבוצות ששיחקנו ושנשחק איתם בעתיד , ולנגד עינינו יש מטרה אחת והיא ברורה , חזרה לליגה הלאומית ומשם לליגת העל בעתיד , כולנו תקווה ששאר האוהדים יחזרו לקבוצה ויעזרו לנו לעלות ליגה"
גם אורי פסו שינסה לעצור את חלוצי מלאכי בהתקפה הסכים לומר : "הפועל ירושלים עשתה שינוי דרסטי בניהול והרבה קבוצות אפילו מליגת העל צריכים ללמוד מאיתנו , ולסיום בשם כל השחקנים , אנחנו קוראים לכל האוהדים שלנו להגיע אנו זקוקים לכם ולא נאכזב אתכם "


 

ירושלים חוגגת נצחון. האם גם מחר הם יחגגו?(צילום:לירן דורף)

 

מהעבר השני גם בקרית מלאכי עושים את ההכנות כרגיל למשחק הקרוב שהאימונים עדיין ממשיכים להתנהל בצורה הרגילה ביותר , וכי הם יודעים שמדובר במשחק קשה מול קבוצה טובה מאוד , אבל בכל מקרה ניצחון לא יעלה אותם ליגה , אלא רק יתן דחיפה גדולה .

דקל מלכה שאינו מסכים לדבר לפני משחק , נכנע ללחץ שהופעל עליו והסכים לומר : "אנחנו מגיעים למשחק חשוב נגד קבוצה ראויה ולא בכדי הם במקום הראשון , הפועל ירושלים מאוזנת ברוב החלקים במגרש , והיא הוכיחה את עצמה כבר , אנחנו באים לעשות מקסימום , יהיה קשה מאוד , ואני רוצה לאחל לשתי הקבוצות בהצלחה"

גם קרית מלאכי תזכה בסגל מלא למשחק למעט שי סבג הקשר האחורי שספג כרטיס אדום במחזור הקודם נגד עמישב , אבל כנראה זהו לא המשחק היחיד של סבג שהוא יאלץ להיעדר ממנו לאחר שבאחד מאימוני השבוע שבר השחקן את ידו וגובס .
מי שכן מתרגשים לקראת המשחק הקרוב אלה אוהדי מלאכי שמתכוננים להגיע ולדחוף את הקבוצה (כ - 300 אוהדים) , ובשיתוף פעולה עם ארגון האורנגייZרס (חוג האוהדים הרשמי של הפועל ראשון לציון) שנרתמו לעזור לאוהדים של מלאכי בדגלים ענקיים , ועל כן ביקשו בקרית מלאכי לומר תודה ענקית לחברים מראשון לציון , והבטיחו תצוגה מרהיבה ביציעים .

 

דקל מלכה מאחל בהצלחה לשתי הקבוצות .(צילום:לירן דורף)

 

לטובת אוהדי שתי הקבוצות , אנו נעלה על הכתוב את שחקני המפתח בקבוצות השונות שיכולים להביא במו רגליהם את הנקודות , ולתחילה הפועל ירושלים :

לירושלים ישנם שחקנים מנוסים ומגוונים ששיחקו ברמות הגבוהות של הכדורגל הישראלי , אך אי אפשר להתעלם מכמה שמות בולטים בסגל האדומים שיכולים להוות את נקודת המפתח עבור ניצחון אדום.

רם סטי - סטי הוא קשר עושה משחק שמשחק בסגנון חופשי ומקבל יד מלאה מלופא קדוש לעשות ככל העולה על רוחו במגרש .
סטי הוא המנוע של ירושלים , הוא בונה את ההתקפה הקטלנית שלהם (39 שערים , מקום ראשון בליגה) , וביום טוב יהיה קשה לקשרים האחוריים של מלאכי לעצור אותו , מי שכנראה יצטרך לעשות את העבודה אלה אוהד יוסף ודודו אזולאי , כמו כן הוא שחקן בעל נסיון רב במשחקים כאלה והוא לא ירצה להפסיד במעמד המחייב .
במשחק הקודם מול קרית מלאכי נכנס סטי במחצית כשהתוצאה הייתה 0:1 לקרית מלאכי , ובסיום זה נגמר ב- 3:1 לירושלים

אופיר עזו -עזו כמו סטי הוא קשר , אבל העבודה שלו מתרכזת יותר בקישור הדפנסיבי .
את עזו מכירים כולם עוד מימיו ביריבה השנואה של הפועל (בית"ר) , אבל עכשיו הוא לובש את המדים האדומים ומביא איתו את כל הרוח הגבית.
עזו הוא בורג חשוב במערך של לופא קדוש , והחלוצים של מלאכי צריכים להתעלות על עצמם בשביל להוציא אותו מדעתו .

רפי כהן - אם יש סיבה אחת טובה שירושלים נחשבת לקבוצה עם המון שקט נפשי זה רפי כהן .
אין צורך להרחיב על ההיסטוריה ארוכת השנים של השוער שמחזיק בארונו צלחת אליפות וגם גביע , ובשבילו משחקים כאלה זה כמו גרעינים .

יקי וייצמן -מכל השחקנים שאמרנו עד עתה , וייצמן הוא היחידי שאין לו רקע מזהיר , אך עונה טובה ועוד איך .
וייצמן הוא חלוץ מסוכן וזריז מאוד , הוא יכול בשניה אחת לעשות את השער אם נותנים לו , וזוהי גדולתו של חלוץ .
יש להיזהר מהחלוץ הזריז שהגיע בכלל מעפולה , אבל עושה רושם שהוא מתחיל לפרוח .

 

 מהעבר השני בקרית מלאכי לא נבנתה קבוצה עם שמות מפוצצים לאחר שבחצי העונה שעברה הובאו לקבוצה מס' שחקנים בעלי רקורד מרשים בכדורגל , אך אלה לא הצליחו לעשות את השינוי ועזבו , וכיום נמצאים בקבוצה שחקנים שנבחרו בפינצטה .

כמו בירושלים , גם בקרית מלאכי השמות הבולטים הם אלה שביום טוב יכולים בהחלט להעלות איתם על האוטובוס את הנקודות כל הדרך חזרה הביתה :

יניב אופיר – המאסטרו של קרית מלאכי שבאמתחתו עשרה בישולים ושני שערים והוא נחשב לבורג חשוב בהרכב של דקל מלכה .
כמו כן שילובו של קובי וקנין לצידו של אופיר מפנה את האחרון להיות התקפי יותר , וכנותנים לאופיר חופש פעולה , הוא יעיל בהרבה ויהיה קשה לעצור אותו.

אוהד יוסף ודודו אזולאי – מעוז ההגנה של קרית מלאכי מתרכזת בשני הבלמים שראויים להערכה על כך שהקבוצה ספגה רק 12 שערים העונה .
התיאום בין יוסף ואזולאי הוא תיאום מצוין כאשר כל אחד מחפה על השני , וזה יגרום ליקי וייצמן ואדם מזרחי לעבוד קשה על מנת להבקיע .

חנן אלקיים – החלוץ שנמצא בכושר לוהט ינסה גם השבוע לבוא חד מהרגיל ולפצח את ההגנה בראשות של אורי פסו .
בכל משחק החלוץ האשקלוני גורם שמות ברחבת היריב , ומתאפיין במשחק נגיחה טוב .

 

אלקיים חוגג על הגדר עם האוהדים ,(צילום:רועי אסרף)

 

יניב בן ישי – גם כאן בחרנו את השוער הוותיק ואין ספק כי השקט שמשרה בן ישי לא רק על ההגנה אלא על כל הסגל נותן ביטחון רב לקבוצה אפילו שעבר את מחסום גיל ה – 35 , מראה בן ישי יכולות גבוהות שביום טוב יהיה קשה להכניעו .

 

לסיכום :

 

מדובר במשחק לא קל , משחק עונה בליגה א' דרום כשהמעפילה בסיום העונה לליגת הלאומית תרוויח גם כ-2.5 מיליון שקלים מבונוסים של גופי הכדורגל בישראל וזה לא רק משחק על גאוות הליגה , אלא גם על הכיס , מה גם שהשמועות מדברות על כך שבשנה הבאה הליגה הארצית תחזור לפעילות וזאת השנה האחרונה למקפצה שתדלג על הארצית .

מבחינת סגל שחקנים , ירושלים עולה בסגלה הנוצץ על קרית מלאכי , אבל מה שישחק תפקיד יהיה דווקא האופי בעצמו , "רק החזק שורד" , ומי שתעלה על מנת לנצח ותיתן את הכל על המגרש , תחייך בסיום .

אנחנו לא יכולים לשכוח כי קרית מלאכי לוקחת את כל הנקודות נגד הקטנות (ואמר חכם פעם כי לעלות ליגה זה רק דרך הקטנות) , ובשני המשחקים הגדולים שהיו לה זה נגמר בתבוסות 3:0 ו- 3:1 ליפו וירושלים בהתאמה , ואם סוף סוף יש לה הזדמנות לנצח , היא תצטרך להתעלות על ההתרגשות .

גם המגרש בטדי ישחק תפקיד במפגש , מצד אחד זוהי קרית מלאכי שלא רגילה לשחק על מגרש ענק כמו טדי, ומצד שני זוהי ירושלים שזהו ביתה מאז שטדי נוסד , לכן החניכים של דקל מלכה יצטרכו להביא איתם ריאות ספייר(לעז) מהבית .

שישי , 13:30 , אצטדיון טדי בירושלים
ישפוט את המשחק השופט שלומי בן אברהם .

 

אסאו והחברים חוגגים.ניצחון כתום לא יפתיע אף אחד( צילום:רועי אסרף)


 

הוסף תגובה
תגובות