למשחק ברחובות התייצבו שתי קבוצות, שלדעתי, היו יכולות להגיע רחוק יותר העונה. נכון ששתי הקבוצות נבנו על ידי מאמנים אחרים, ועם סגל שחקנים שהשתנה כבר, אך על פי התוצאות בליגה השנה, הן יכלו לעשות יותר.
שתי קבוצות עם הרבה קהל. (צילום: יאיר שמע קדמי.)
במשחקים מהסוג הזה, ובשלב כזה של העונה, באה לביטוי, מעבר לכושר המשחק של הקבוצה, גם אישיותו של המאמן. הכוונה בכך היא להכנת הקבוצה למשחק, תוך התייחסות לפרמטרים החשובים כמו: תוכנית משחק ראשית וחלופית, למקרה שמשהו משתבש, זהות היריבה, מצב המגרש, שחקנים דומיננטיים וכו'.
נדמה כי למשחק הזה הגיעה קבוצה אחת מוכנה יותר, וזוהי הפועל מרמורק. מרמורק ידעה לפני המשחק, כי רק נצחון יגדיל את סיכוייה לברוח מהתחתית הבוערת, ואכן המטרה שהוצבה הושגה. מאמן הקבוצה, צחי טיאר, הראה כמה משתלם לעבוד ולהכין את הקבוצה מקצועית ומנטלית, עם שחקנים נטולי אגו, שמחוייבים למועדון ולמטרותיו.
צחי טיאר, הכנה וניהול משחק נכונים. (צילום: יאיר שמע קדמי)
פתיחת המשחק היתה שייכת ליפו, שהחזיקה יותר בכדור, וניסתה, תוך התעקשות לא מובנת, להניע כדור במסירות קצרות ושטוחות במקומות במגרש שהיה בהם רק חול. נכון שסגנון משחק זה הוא יפה ואסתטי, אך התנאי הנדרש על מנת שגם יהיה יעיל, הוא שיהיה גם דשא. שחקני יפו לא השכילו לשנות את סגנון המשחק, ונתקלו פעם אחר פעם בהגנה שקטה וקשוחה, בראשותם של רועי סבג ואלרן בן ברק .
מרמורק הסתגרה ועמדה היטב על המגרש, ובמתפרצות היתה הרבה יותר מהירה וחדה. יתרון זה בא לביטוי על לוח התוצאות, כאשר בהתקפה המתפרצת הראשונה במחצית הראשונה, היא גם כבשה את השער היקר, מרגליון של שחקן מתוצרת בית. המשחק המבוקר של מרמורק הבליט פעם נוספת את חשיבות סוגיית הסדר והארגון - שני השחקנים הדומיננטיים בקישור היו אלי בבאייב, הקשר האחורי הנמרץ, ואפי מלכה, הקשר עושה המשחק, שלו ראיית משחק ותכונות טכניות מצויינות, שלמעשה הניעו את מרמורק מהגנה להתקפה.
לאורך כל מהלך המשחק, מרמורק לא ניסתה לבצע מהלכים שיסכנו את התוצאה, ועל זה כבר אמר בעבר משה סיני" "גאוני לשחק פשוט 90 דקות". שאפו לשחקנים וכמובן לצחי המאמן.
תפקוד המאמן : הייתה כאן הכנה וניהול טוב של המשחק, וכמובן, השגת המטרה שלשמה הוא הובא - ברכות.
יניב סבג, וכל התקפת יפו לא ממש סיכנו את שערו של שרמן. (צילום: יאיר שמע קדמי)
מכבי יפו הגיעה למשחק לא מוכנה, מקצועית ומנטלית. הדבר ניכר בהיעדר מנהיג על המגרש, שידע לנווט את המשחק ולשנות את הסגנון שעובדים עליו באימונים. הקבוצה ניראתה מבולבלת וחסרת נשמה, ובמצב כזה, קשה לנצח, בטח במשחקים מסוג זה.
מטריד במיוחד נושא ההגעה למצבי ההבקעה, או אי ההגעה, ליתר דיוק. במשך כל 90 הדקות לא הגיעה יפו לשום מצב הבקעה. יש למכבי יפו אופציות התקפיות ששוות גול בכל משחק, אך על מנת שיובקע שער, צריך שיהיה תיאום בין מערכי הקבוצה, ובמשחק האחרון - זה לא היה.
לכך יש להוסיף את תפקוד השחקנים, שלא תופקדו בתפקידים הטבעיים שלהם (כמו יניב סבג, שמתופקד כבלם ולא בתפקידו הטבעי כקשר אחורי). ייתכן שזהו אילוץ מקצועי, אך כל זמן שסולי צמח מנהל לבד את העניינים, טוב ומוכשר ככל שיהיה, הוא לא מסוגל לעשות זאת ביעילות.
סולי צמח (מספר 26) טוב ככל שיהיה, אך לא מספיק לבדו להנהיג את הקישור של יפו. (צילום: יאיר שמע קדמי)
מכבי יפו נכנסת לשלבים המכריעים של העונה מבחינתה ושחקניה חייבים להיות מחוייבים למועדון ולמטרותיו כי הרי לשם כך הובאו כולם ולכן אין מקום לתקלות,יחד עם זה יש למכבי יפו סגל מספיק טוב עם מספר רב של אפשרויות כך שהכל פתוח .
תיפקוד מאמן : הכנה וניהול משחק לא טוב של הצוות המקצועי שחייב להיות יותר ער מעורה ודומיננטי במשחק.