שמש, שגדל במחלקת הנוער של ראשל"צ, נרכש בגיל 17 בלבד על ידי מכבי ת"א, ושיחק בנוער של הקבוצה התל-אביבית, שם התאמן עם השמות הגדולים. לאחר שהבין כי הוא צריך לרכוש נסיון, עבר למרמורק, דאז ליגה לאומית. בשנה שעברה הסתכסך עם מכבי ת"א וישב בבית כל העונה, אך בעונה החולפת, צחי טיאר החזיר אותו למגרשים לשלושת החודשים האחרונים, ועידן מצידו תרם מספר שערים חשובים לקבוצה.
ש: עידן, איך אתה מסכם את העונה האחרונה?
שמש: "חוויה. היה עלינו המון לחץ בגלל שלא פתחנו טוב את העונה והיה ממש קשה כי כל דקה היתה חשובה,
כל משחק היה כמו גמר גביע בשבילנו . רק הידיעה שכל משחק שמפסידים אתה יורד למטה היא מלחיצה,
אבל מצד שני כל משחק-שניים שאתה מנצח אתה מבסוט ואתה מקבל טיפה אוויר במאבקי התחתית הקשים".
ש: איך היה לחזור לשחק, אחרי שלא שיחקת כמעט שנה וחצי?
שמש: "היה כיף לחזור לשחק. אני חושב שהשתלבתי מהר ויפה בקבוצה, מהר מאוד נכנסתי להרכב והיה חשוב לי להישאר שם. אני לא רגיל לשחק בקבוצות תחתית ובמאבקי התחתית לא קל. כל החיים שלי שיחקתי עם קבוצות בצמרת או קבוצות שנלחמו על האליפות, אבל היה מאוד מרתק לשחק במשחקי התחתית. היה עניין, הרבה אנשים באים לראות, האווירה במרמורק זאת אווירה של בית של שכונה ואין יותר כיף מזה. האגודה מאד חשובה לאוהדים שלה. אני רוצה לציין שהיה לי כיף להתאמן אצל צחי, שהוא מאמן מקצועי שממש החזיר אותי לחיים. אני יכול להגיד שהייתי ממש על הקרשים והוא הרים אותי. גם כשלא הייתי טוב, הוא נתן לי בטחון והאמין בי ועל זה אני רוצה להגיד לו תודה".
צחי טיאר. "הייתי ממש על הקרשים והוא הרים אותי". (צילום: יאיר שמע קדמי)
ש: יש לך תוכניות לשנה הבאה?
שמש: "בגדול, יש לי חוזה במרמורק לעונה הבאה. ברור שהשאיפות שלי הן לשחק כמה שיותר גבוה, אבל גם אם אני אשחק עוד עונה במרמורק זה רק יעזור לי. יש לי כמה הצעות מהליגה הלאומית ואני מקווה לשחק שם" .
עידן שמש. "יש לי כמה הצעות מהליגה הלאומית ואני מקווה לשחק שם.
ש: תוכניות לקיץ?
שמש: "אני עדיין חייל ככה שאני לא יכול לטוס, אבל אני מתאמן קשה כל יום כדי להיות מוכן לליגה".