וישחקו הילדים לפנינו. אבל על מה?

מצב המגרשים בישראל מעולם לא היה מזהיר. קצב הגידול במספר הקבוצות מעולם לא היה ביחס יחס לקצב בניית המגרשים, התוצאות בהתאם. ומה באשר לאיכות המגרשים הקיימים. אתר גולר, עשה בדיקה והתוצאות די עגומות יש לומר. ובהתאחדות? שם עסוקים בכנסים של היי-טק.

  • על ידי: אוהד רון
  • 15-01-2025
  • 09:13

תמונה שצילמתי ביום שישי במגרש באזור, שהוא גרוע גם בימים כתיקונם, הביאה אותי לשוטט ברחבי הפייסבוק בסוף השבוע כדי לנסות ולהבין מה מצב המגרשים בארץ. ספוילר: המצב רע, אפילו רע מאד בכל הליגות ובכל הרמות.

נכון, הייתה מלחמה ועל מגרשים רבים לא שיחקו חודשים ארוכים, ישנם כאלה שעדיין לא משחקים עליהם (קריית שמונה למשל) ולכן גם לא טופלו. מצד שני ישנם מקומות שהמשיכו לשחק בהם כרגיל ואף בוצע בהם שזרוע חורף (או לא..).

 

הגידול בכמות הקבוצות מזמן אינו עומד ביחס ישר לגידול בכמות המגרשים. על כל 20 קבוצות חדשות שקמות, נפתח מגרש אחד. ממוצע בלתי יאמן. ישנם יישובים שלא ניתן להקים בהם מגרש מהיעדר אדמות. בעיה מוכרת ששנים לא מוצאים לה פתרון. כך, בכל פתיחת עונה נרשמים מועדונים חדשים ללא מגרש ביתי והם נאלצים להשכיר מגרשים בישוב סמוך. למשל בקלנסווה כבר מזמן אין מגרש כדורגל. זו לא הפריע להם לפתוח שלוש (!!) קבוצות. הבעיה קיימת גם בתל אביב כשהוקמו שם לאחרונה קבוצות רבות אך מחוסר במגרשים הן נאלצות לשחק במגרשי האימונים של המושבה בפ"ת.

 

אז כפי שציינתי, מהתמונות שאספתי ברחבי הפייסבוק (לפי סעיף 27 א' בחוק זכויות יוצרים), מגרשים רבים עליהם משחקים גם ילדים נראים פשוט זוועה. קרחות, דשא צהוב ועשבי פרא, הם רק חלק מהתמונה העגומה של מצב המגרשים, בעיקר בצפון.

 

המצב זוועה. המגרש בברטעה (צילום מסך מתוך פייסבוק, בכפוף לסעיף 27 א' בחוק זכויות יוצרים)

 

ממה נובעת ההזנחה? מכמה סיבות. ראשית, חוסר רצון של בעלי המגרש להשקיע בשזרוע חורף הן בגלל זה שהם מאבדים הכנסה והן בגלל העלויות המטורפות של התהליך. כידוע, שזרוע חורף משבית מגרש לפחות לשלושה שבועות, פרק זמן שבו אפשר להרוויח הרבה כסף על השכרה לקבוצות אחרות. גם אם רשות המקומית היא בעלת המגרש, זה לא אומר שהיא ששה להשקיע בו.  

דבר שני, מזג האוויר. החורף הפך להיות קצר עם פרקי גשם קצרים ועוצמתיים. לעיתים, שזרוע פשוט לא מחזיק פרק גשם או תקופות יובש כפי שאנו חווים בימים האחרונים. אז התוצאה היא שילדים משחקים על מגרשים שאינם ראויים אפילו למרעה צאן, העיקר שאנחנו באירופה.

 

מזג האוויר מקשה על שזרוע. המגרש בטירת כרמל (צילום מסך מתוך דף פייסבוק, בכפוף לסעיף 27 א' בחוק זכויות יוצרים)

 

ובהתאחדות? שם עסוקים בכנסים של היי-טק. הגיע הזמן שמישהו שם יתעורר, ייקח את שר הספורט, מיקי זוהר לסיור בארץ כדי שיבין מקרוב את המצוקה. להגיד שזה יעזור? לא בטוח. הממשלה הנוכחית עסוקה בדברים יותר חשובים – ובצדק. אז אולי כדאי לחשוב על פתרונות יותר יצירתיים, כמו הקמת מגרשים אזוריים בסיוע פילנטרופי ואפילו כיוזמה עסקית נטו.

מההתאחדות לכדורגל נמסר: "מגרשים מאושרים בתחילת עונה ולאחר ביצוע שזרוע חורף. עם זאת, מצוקת המגרשים בארץ מייצרת עומס גדול על רבים מהם והדבר ניכר באיכות המשטחים. ככל ששופט/ת משחק מציינים בדו״ח מגרש/משטח לא תקין, מגיע צוות רשמי של ההתאחדות לטובת בדיקה ואישור שימוש מחודש. ככל שהמגרש/משטח נמצא לא תקין, קבוצה אינה יכולה לארח עליו״.

ויש מגרשים שנמצאו לא תקינים? השופטים מעירים על כך?

"יש, בוודאי. אם צהוב, לא מסומן, בורות וכו׳. אנחנו בודקים ומוודאים שתוקן. אתה בטח יודע שסגירת מגרש זה גיהנום לא קטן עבור קבוצות".

אין יחס ישר בין גידול הקבוצות למספר המגרשים החדשים. המגרש באזור (אוהד רון)

הוסף תגובה
תגובות
  1. בושה (התאחדות. 15-01-2025, 15:11)
    רק את המגרשים. של היהודים. פוסלים. אצל הערבים. הכל. מאושר. קיפוח בלתי פוסק של ההתאחדות. ורועי. ריינשרייבר. המבקר
  2. אוהד ליגה א (רמי 15-01-2025, 16:09)
    תפסיקו להעלות תמונות מהדיר חזירים באזור זה לא מגרש זה לפרות