המגן מתן פלג, בן 33, חתם בהפועל בית שאן מליגה א' מחוז צפון. בבית שאן מציינים בגאווה כי המסע של מתן החל אצלם במועדון, אולם מקורבי השחקן מדייקים ומספרים כי הוא שיחק במסילות, עוד לפני האיחוד עם הפועל בית שאן. משם המריא לקריירה מרשימה, שבשיאה עשה עליות לליגת העל עם הפועל פתח תקווה (פעמיים) והפועל נוף הגליל וערך שתי הופעות במדי נבחרת גואטמלה, ארץ הולדתו.
בקריירה הבוגרת שלו מתן פלג שיחק בעירוני טבריה שם צבר ניסיון משמעותי ואף היה שותף לעליית הקבוצה לליגה הלאומית. משם המשיך להפועל בני לוד, הפועל ראשון לציון, בית״ר ירושלים, הפועל מרמורק, הפועל נוף הגליל, הפועל כפר סבא והפועל פתח תקווה.
אחד הרגעים הגדולים בקריירה שלו הגיע בשנת 2021 כאשר ערך את הופעת הבכורה שלו במדי נבחרת גואטמלה ואף בישל שני שערים בניצחון 0:10 על סנט וינסנט במסגרת מוקדמות מונדיאל 2022.
בבית שאן אומרים: "מתן הוא דוגמה מצוינת לכך שדרך ארוכה מתחילה בצעד הראשון והצעד הראשון שלו היה כאן אצלנו בבית שאן. עכשיו אחרי שנים של קריירה וניסיון אנחנו שמחים לראות אותו חוזר למקום שבו הכול התחיל".
מתן פלג, תושב שער הגולן, נשוי ואב לשניים: "שמח לחתום בהפועל בית שאן, שמעתי רק דברים טובים על המקום, בעזרת השם נעשה עונה טובה ונשמח את כל האוהדים".
כשהוא נשאל מה תהיה "עונה טובה" מבחינתו הוא עונה ללא היסוס: "נראה לי להתחרות על עלייה".

מתן פלד, חוזר למקורות..צילום: דוברות בית שאן