בעיטת שוער

שמעון אבו הוא אחד השוערים הטובים והיציבים בליגה א, השוער נפרד מבית"ר כפ"ס בצעד שנראה תמוה לחלוטין, רק בשישי האחרון הוא נבחר למצטיין המחזור ב"גולר", והיום הוא מוצא את עצמו בדרך החוצה מהקבוצה. אבו: "ההנהלה החליטה בלי להתייעץ עם חיים" סירוטקין: "עוד יפגשו דרכינו"

  • על ידי: מערכת גולר
  • 28-12-2011
  • 12:34

שמעון אבו כבר לא צעיר, לפני חודשיים הוא חגג 34, גיל שבו שוערים בדרך כלל מגיעים לשיא היכולת והביטחון, השבוע, לאחר משחק מעולה שלו, הוא שוחרר בצעד מפתיע מהקבוצה, "אני בהלם מההחלטה" אומר השוער הותיק, "זה נכון שהייתי לחוץ מהעבודה, אבל לא הייתה לי כוונה לוותר על הכדורגל ולוותר על הקבוצה. הייתי בתקופה טובה וביכולת גבוהה, ההנהלה החליטה בלי להתייעץ עם המאמן"
הביטחון של שמעון נובע בעיקר ממערכת היחסים הטובה שלו ושל המאמן, "חיים לא לקח את ההחלטה הזאת, הוא אמר לי שהוא לא לקח אותה". אבו נשמע מיואש "אני לא יודע איך עובדים בכפ"ס, תבדוק ותשמע בעצמך"

חיים סירוטקין ידוע כמאמן שיחסי האנוש שלו עם השחקנים הם מעלה בפני עצמה. על הסיפור עם שמעון, חיים מסרב להרחיב מעבר לעובדות הקיימות "שמעון הוא שוער מצוין ועד היום היו לנו רק מילים טובות להגיד עליו, היו משחקים שהוא הביא נקודות לבד" ואחרי המחמאות, חיים אמר בקול מיואש "נוצר מצב של אי הבנה, לקבוצה הייתה תקופה לא טובה וזה לא פסח על אף שחקן, ההנהלה רצתה לבדוק משהו שקרה, שאלו את שמעון אם הכל בסדר ואם עובר עליו משהו, שמעון אמר שזו תקופה לחוצה בעבודה ואמר להנהלה שיחפשו שוער במקומו"
 

אבו. "הייתי קצת לחוץ בעבודה, לא רציתי לוותר על הכדורגל" (צילום: קובי בס)


חיים אומר ששמעון אבו נקרא לשיחה במשרדי ההנהלה ואמר שהקבוצה מאוד חשובה לו, שעדיף שהוא לא יהיה הבעיה ושיחפשו שוער אחר במקומו. ההנהלה הופתעה מההצהרה וחיפשה פיתרון במהרה.
בדיעבד התברר ששמעון כעס מעצם השיחה עם ההנהלה וחשב שמעבירים עליו ביקורת, זה לא היה המצב. סירוטקין מרחיב "הייתה אי הבנה בין הצדדים, אם הייתי יכול להחזיר את הגלגל אחורה אז הייתי מעדיף ששמעון יהיה השוער שלי"

בפן המקצועי, לסירוטקין אין ספק מי צריך לעמוד בשער של בית"ר כפ"ס "שמעון שוער מצויין, אני רוצה רק את שמעון אבו אצלי"

 

סירוטקין. "רוצה רק את שמעון אבו" (צילום: קובי בס)

למי ששומע את הסיפור מהצד, זה נראה קצת תמוה, ששוער שרוצה להישאר והמאמן מעריך אותו, מוצא את עצמו מחוץ לקבוצה "זה לא סיפור מצוץ" טוען סירוטקין "אני הייתי נוכח בשיחה שהייתה בין ההנהלה לשמעון, בעצמי שמעתי אותו אומר את הדברים האלה" המאמן אמר שניסה לברר עם שמעון עוד פרטים "הוא אמר לי שנכנסה לו עבודה והוא קצת לחוץ" וטען בכל תוקף "תמיד תהיה לו דלת פתוחה אצלי, עוד יפגשו דרכינו"

 

זה נראה כמו משחקי אגו
"אין משחקי אגו, זו רק העברת מסר בצורה לא נכונה"

 

מבחינתו של חיים, שמעון יכול לעמוד בשער כבר משבוע הבא כאילו כלום לא קרה "הלוואי שהוא עוד יעמוד אצלי בשער העונה" אך המציאות שונה לגמרי, הקבוצה החתימה את השוער אסף רז בן ה-25 שהגיע ממרמורק. "עשיתי בירור והבנתי שהוא שוער טוב, הוא הגיע לאימון הראשון ללא ידיעתי, אחר כך הבנתי שהוא שוער מעולה"

 

המאמן לא נשמע מודאג מהמשחק בשישי מול ערד "ערד קבוצה בשיפור מאז החתמתו של איברהים (אבו רקייק) אבל אנחנו בתקופה טובה ורוצים לצאת לשנה החדשה עם ניצחון"
 

הוסף תגובה
תגובות