נשארו בליגה

שני אדומים, שלושה שערים ושמחה אחת ענקית של הפועל כפר שלם שנשארה בליגה א' דרום. מכבי קביליו יפו יכולה להתנחם בעובדה שבשנה הבאה הדרך ללאומית לפחות מבחינת השיטה תהיה הרבה יותר טובה מאמן קביליו יפו, משה אוננה אמר: "אני לא רוצה להגיד שהשחקנים פחדו אבל הם איבדו את הריכוז וזה הדבר הכי טבעי שיכול לקרות"

  • על ידי: אביחי חיים
  • 29-04-2012
  • 01:58

 הפועל כפר שלם, שנלחמת על ההישרדות בליגה א' דרום אירחה אמש (ש) בשכונת התקווה את מכבי קביליו יפו, שחולמת על העלייה למשחקי המבחן ומשם לליגה הלאומית. הפועל כפר שלם מגיעה למשחק הכי חשוב העונה לאחר תיקו חשוב בכפ"ס שנתן לה אוויר לנשימה  בתחתית הטבלה ומבטיח לה שבמידה והיא מנצחת את יפו כפר שלם נשארת בליגה. מכבי יפו רוצה להישאר בתמונת העלייה, לשם כך היא צריכה לנצח את כפר שלם ולא אפשר להגיד שלום לחלום העלייה ולהתכונן לקראת שנה הבאה.

 

כ-600 צופים הגיעו למשחק על מנת לצפות בדו קרב שיכריע גורלות הן מבחינת יפו ובמיוחד מכפר שלם. בין הצופים הגיע סקאוט מליגת המכללות בארה"ב על מנת לעקוב אחר שחקן הפועל כפר שלם, איתמר בן דוד שמציג העונה יכולת נפלאה.

 

 הקהל היפואי. צילום: אביחי חיים

 


הקהל של כפר שלם. צילום: אביחי חיים

 

פתיחת המשחק הייתה כולה של יפו. כדור נהדר של גיא שוסט מהאגף הימני, מוצא ברחבה את חן מלכה שמקרוב מגלגל לרשת. 1-0 יפו שפותחת נהדר את המשחק ונותנת לקהל היפואי רגע של אושר עם תקווה שעדיין כלום לא סגור והכל אפשרי.

 

גיא שוסט מוסר. צילום: אביחי חיים

 

יפו חוגגים. צילום: אביחי חיים

 

בדקה ה-6 כדור נהדר של אסף לוי משאיר את נוי ויצמן פנוי לגמרי, אך נוי לא משכיל לכבוש ליפו את השני במשחק. החמצה גדולה של ויצמן.

 

בדקה ה-11 כרטיס צהוב לשוער הפועל כפר שלם, עדי בוייטר. טעות גדולה של בוייטר שלאחר שריקת השופט, בעט את הכדור  ליציע וזכה לנהמות הקהל וכמובן בכרטיס הצהוב.

 

בדקה ה-35 כפר שלם תוקפת. מבצע סולו גדול של לוי חן שמתגבר על ההגנה היפואית, מרים את הראש בועט חזק אבל שוערה של מכבי יפו, אהרון למל נוגע בקצות האצבעות בכדור ומרחיק לקרן שממנה כלום לא יצא.

 

בדקה ה-44 וקנין אליאור משתלט על הכדור וממרחק 20 מטרים בועט חזק לפינה הימנית אבל אהרון למל היה במקום. שתי הצלות גדולות של למל ובהחלט הוא האיש של יפו במחצית הראשונה.

 

במחצית השנייה כפר שלם עלו בטירוף. בדקה ה-50 הרמת כדור פשוטה עשתה צרות להגנה היפואית, שלא הצליחה להרחיק את הסכנה מאזור הרחבה. חן לוי בעט לבסוף אך למל היה במקום.

 

בדקה ה-62 כרטיס אדום ליפו. מאור מרציאנו גלש אל הכדור אך איחר ופגע ברגלו של שחקן כפר שלם. השופט חשב שזו הייתה כניסה ששווה כרטיס אדום וכך עשה. מאור מרציאנו אמר לאחר ההרחקה: "סך הכל איחרתי בגלישה למה הוא הרחיק אותי". יפו נשארת ב-10 שחקנים וצריכה לשמור על היתרון על מנת שתישאר בתמונת העלייה.

מאור מרציאנו השחקן המורחק. צילום: אביחי חיים

 

כעבור כמה דקות גם כפר שלם נשארת בעשרה שחקנים. מסירה גדולה של חן מלכה מוצאת את נוי ויצמן שדוהר קדימה לעברו של שוער כפר שלם, עדי בוייטר. בוייטר מכשיל את נוי ויצמן מחוץ לרחבה ובכך סופג את כרטיס האדום וכפר שלם נשארת בעשרה שחקנים ללא שוער שבמקומו נכנס לשער אהרון איתן, השחקן המנוסה ביותר בקבוצה.

 

רגע ההרחקה. צילום: אביחי חיים

 


איתן אהרון גם בתור שוער. צילום: אביחי חיים

 

בדקה ה-80 כפר שלם משווה ממצב נייח. הרמת כדור מעולה מגיעה לראשו של יוסי פליקר שנוח מצוין ומשווה את התוצאה. 10 דקות לסיום המשחק כפר שלם נשארת בחיים.

 

בדקה ה-83 המהפך הושלם. שוב פעם כדור נייח מטייל ברחבה של שוערה של יפו, אהרון למל. הכדור מגיע לאיתמר בן דוד שכובש ונותן לספסל ולקהל של כפר שלם את האות לחגיגות ההישארות בליגה.

 

 חגיגות השמחה של הספסל. צילום: אביחי חיים

 

השופט שרק לסיום ונשמעה שאגה אדירה של מאמן כפר שלם, ויקטור גניש: "יש עשינו את זה" . כפר שלם נשארה בליגה עם מלחמה, תשוקה, הרבה אהבה לאוהדים ובעיקר למאמן ויקטור גניש שלקח קבוצה גמורה והפך אותה ליחידה לוחמת שמשיגה את המטרה והיא להישאר בליגה.

 

 החגיגות בסיום. צילום: אביחי חיים

 

מכבי קביליו יפו יכולה להתחיל לחשוב על העונה הבאה בליגה א' דרום, להתחיל להתכונן למאבקים בצמרת כי קל זה לא יהיה. בינתיים השחקנים צריכים לעשות חשבון נפש עם עצמם ולהבין, איך שוב הם פספסו את העלייה?.

 

לאורך כל שלבי המשחק שחקני מכבי יפו נתקלו בקריאות, קללות ואף איומים כאשר עלו על כר הדשא. האווירה באיצטדיון בשכונה הייתה טעונה מאוד. עקב כך יו"ר מכבי קביליו יפו, אילן אלפסי עזב את המשחק בדקה ה-70 בשל חשש לילדו הקטן שצפה במשחק.  

 

המאמן המאוכזב, משה אוננה הגיב: "אני חושב ששחקנים איבדו את הריכוז, האווירה לא הייתה של כדורגל אלא הייתה אווירה טעונה. אני לא רוצה להגיד שהשחקנים פחדו אבל הם איבדו את הריכוז וזה הדבר הכי טבעי שיכול לקרות. אם נלמד ממה שהיה במשחק ונפסיק להיות נאיביים אז אני מקווה שנלמד מזה לעונה הבאה". לגבי ההחלטה של אילן אלפסי לעזוב את מכבי יפו ולפרוש מהכדורגל אמר: " אם זה נכון זה עצוב מאוד.  לא כל כך אכפת לי על 3 הנקודות שאיבדנו, כמו שאכפת לי שאיבדנו את אילן. אני ראיתי שהשופט נורא פחד, הרבה פעמים ראיתי כניסות של שחקני כפר שלם שנכנסו בנו בצורה ברוטלית והשופט לא הגיב. זה נתן להם את הכח להשתולל עלינו והשופט גם בן אדם, כנראה גם הוא פחד".

 

 משה אוננה: "אני לא רוצה להגיד שהם פחדו אבל הם איבדו את הריכוז וזה הדבר הכי טבעי שיכול לקרות" צילום: אביחי חיים

 

המאמן המאושר והרטוב יש לומר של כפר שלם, ויקטור גניש אמר בסיום המשחק: "את מוריניו לא הרטיבו והרימו ככה. היה משחק מטורף ההרגשה היא פנטסטית. אם יש מגיע אז מגיע לנו להישאר בליגה. בזכות העונה המדהימה הגעתי במצב לא טוב לקבוצה אבל יש פה חבר'ה מעולים, צוות ניהולי שזמין 24 שעות לקבוצה. אין מתוק מזה להישאר במחזור לפני האחרון עם גולים בדקות האחרונות, הרחקה של בוייטר שדמיינתי את הסרט השחור ביותר שאתה יכול לתאר אבל האמנתי עד הדקה ה-90 שהכל אפשרי. חזרנו במומנט הכי טוב איתמר עם לב ענק נתן לנו את 3 הנקודות החשובות הפנים קדימה וכפר שלם עולה". לגבי הסקאוט מהמכללות בארה"ב שהגיע לצפות באיתמר אמר: אני מאחל לכל שחקן להקדם ואם איתמר יקבל הצעה מהמכללות אז אני אתן לו את ברכת הדרך ואאחל לו הרבה הצלחה".

 


 חיבוק מנצח עם עדי בוייטר. צילום: אביחי חיים

 

השוער המורחק של כפר שלם, עדי בוייטר אמר לאחר המשחק: "עשיתי טעות בפאול בכיתי לאחר ההרחקה במשך כ-20 דקות אבל התאוששתי ועודדתי מאחורי השער. אני הכנסתי את הקבוצה לקבר הזה אבל יש פה חבורה של גברים שיצאו מהבוץ וניצחו את המשחק. בזאת אני רוצה להודות לאיתן אהרון שהחליף אותי, ואני רוצה להגיד שאיתן הוא מעבר לגיל-36. כל אימון מגיע, נותן, עובד, והוא מקצוען אמיתי למרות שהוא לא צריך את הכדורגל אבל אני נהנה לשחק איתו".

 עדי בוייטר: "אני הכנסתי את הקבוצה לקבר הזה אבל יש פה חבורה של גברים שיצאו מהבוץ וניצחו את המשחק".

 

מבעלי המועדון כפר שלם, אביחי יחיא אמר לאתר "גולר": "זאת עונה מטורפת יש פה קבוצה טובה עם אופי ונתנו מלחמת עולם. ראיתי אותנו כבר בליגה ב' אבל אני שמח שעשינו את העבודה כי המקום הזה חשוב שהוא התקיים בליגה א'". לגבי העונה באה אמר: תן לחגוג עכשיו ונדבר בסוף העונה לקראת עונה הבאה".

 

כובש שער הניצחון, איתמר בן דוד היה מאושר בסיום ואמר: "ההרגשה הכי טובה שלך, קח אותה תכפיל אותה להישאר בעשרה שחקנים ולבצע מהפך באמת כל השאר זה הדובדבן שבקצפת. ההצעה מארה"ב קורצת מאוד בגלל אבא שלי ז"ל שרצה שאני אלמד בארה"ב ואני שמח שזה קורה ומקווה להגשים את החלום האמריקאי".  

הוסף תגובה
תגובות