אופיר חיים, תמיד ידע (בתור שחקן) לקרוא מהלך אחד לפני כולם. הוא לא היה החלוץ הכי מהיר בליגה אבל הייתה לו חוכמת משחק שהביאה אותו לצמרת הכדורגל הישראלי. השנה, אופיר פותח את עונתו הראשונה בתור מאמן הפועל מרמורק ורוצה להוכיח לכולם, שגם בתור מאמן הוא יכול להצליח לא פחות מאשר היה שחקן.
מרוצה מההכנות לקראת העונה הקרובה?
"אני מרוצה מאוד", הסביר. "אנחנו עובדים טוב, מתחזקים ככל שעובר הזמן, אבל אנחנו עדיין לא ב-100% ולא צריכים להיות שם כי זה עוד מוקדם. זה עדיין לא הסגל המלא ואני מחפש עוד שחקן- שניים בתפקידים שונים ואם יפול שחקן טוב אז נצרף אותו, אך אנחנו בהחלט מוכנים לפתיחת הליגה".
הגיעו הרבה שחקנים חדשים למועדון, איך הם משתלבים?
"זה לא פשוט לבנות קבוצה חדשה, המון שחקנים התחלפו במרמורק וזה אתגר גדול עבורי. אנחנו עובדים מצוין, אבל זה עדיין לא מוכן כמו שאני רוצה. בסך הכל יש הרבה רצון, השקעה, התמדה, שחקנים מבינים מה שאני רוצה, וזה נותן הרגשה טובה לקראת הליגה. משחקי האימון עבורי, זה בסך הכל נותן לי אינדיקציה לגבי שחקנים אבל לא לגבי הקבוצה. אני מבטיח לך שאם היו שופטים וקוונים במשחקים, אז היינו מנצחים בכל משחק אבל הליגה תהיה סיפור אחר לגמרי".
הרבה שחקנים התחלפו במרמורק. (צילום: אביחי חיים)
הדרבי של רחובות בראשון לציון, באים לנצח?
"המטרה היא לנצח את המשחק ולפתוח את העונה הראשונה שלי בתור מאמן עם ניצחון. תהיה אויירה נהדרת ביום שישי, 4,000 צופים ידחפו את הקבוצות ואני לא יודע אם תהיה אווירה כזאת בליגה הלאומית ואפילו בכמה משחקים בליגת העל ככה שזה מאוד מרגש. שעריים קבוצה עיקשת מאוד, שהתחזקה העונה בכמה שחקנים טובים ומשחק קל זה לא יהיה, אבל אנחנו נבוא כדי לעשות את העבודה".
האווירה בדרבי תהיה מתוחה מאוד, לא כדאי להרגיע את הרוחות?
"אני ביקשתי מהשחקנים להתנתק, לא אישרתי לשחקנים להתראיין חוץ מכמה שחקנים בודדים שאישרתי להם. להלהיט את הרוחות לפני משחק כזה זה הכי קל ואני לא רוצה את זה. אני מקווה שיהיה משחק הוגן, שנתחיל את המשחק עם 22 שחקנים ונסיים אותו ככה. אנחנו רוצים לשמח את הקהל, ומאמין שהקהל לא ייגרר לפרובוקציות ולא יגרום לפרובוקציות. יש גרעין נהדר לקהל של הפועל מרמורק ואני בטוח שנשמע אותם ביום שישי. אנחנו רוצים לשמח אותם, רוצים שהם יתעסקו בנו ויעודדו אותנו ולא שיחשבו איך להפריע ליריבה. אני לא מאמין שנגיע לאירועים שהיו בשנה שעברה, אמרתי לשחקנים שלי להתרכז בכדורגל בלבד, לעזוב את השופט, את שחקני היריבה, לשחק כדורגל הוגן ולא להפוך את המשחק לשדה קרב כי זו לא המטרה".
אופיר חיים : "ש גרעין נהדר לקהל של הפועל מרמורק ואני בטוח שנשמע אותם ביום שישי". (צילום: אביחי חיים)
האמנת שתפתח את המשחק הראשון שלך בתור מאמן, בדרבי של רחובות?
"זאת העונה הראשונה שלי בתור מאמן, ואני מאוד שמח שיצא לי במשחק הראשון שלי לאמן בדרבי של רחובות. כיף לפתוח ככה את העונה, זה מכניס אותך לאטרף של הליגה ואנחנו נבוא לעשות את העבודה על הצד הטוב ביותר".
אופיר: "שמח שיצא לי במשחק הראשון שלי לאמן בדרבי של רחובות". (צילום: אביחי חיים)
מה נאחל למרמורק?
"שננצח כמה שיותר", מדגיש. "כרגע ,כלום לא מעניין אותנו חוץ מלעבור את שעריים, אחר כך נסתכל על הגביע ועל המשחקים הבאים בליגה".