תיקו שכולו הפסד

מכבי קביליו יפו חשבה לסמן וי ולהשלים את ניצחונה השלישי ברציפות העונה. מולה עמדה יריבה עיקשת ושמה בני אילת, שעשתה חיים קשים ליפואים ואף יכלו לצאת עם מלוא 3 הנקודות. תקציר המשחק כבר כאן

  • על ידי: אביחי חיים
  • 07-12-2012
  • 18:07

היום (ו') בשעה 11:15 בשעות הבוקר המוקדמות, "אירחה" מכבי קביליו יפו באיצטדיון לויטה בכפ"ס (עקב שזרוע בחולון) את הקבוצה הדרומית ביותר בארץ, בני אילת. קביליו מגיעה למשחק לאחר שני ניצחונות רצופים (כפ"ס, באר שבע) במטרה להשלים את הניצחון השלישי ברציפות העונה מאז הגעתו של ליאור זדה למועדון. בשבוע שעבר, היה זה רגלו של סולי צמח, אשר העניקה ניצחון לקביליו בדקה ה-90 של המשחק. מכבי יפו אומנם מארחת בכפ"ס, אך עם הקהל הגדול שמגיע לכל משחק, השחקנים והצוות המקצועי יכולים להרגיש כמו בבית.

 

מן העבר השני, עומדת לה בני אילת. אילת עם פתיחת עונה נפלאה, די נעצרה במחזורים האחרונים. השיא היה בהפסד המביך לאזור (3:1) כאשר לא רק התוצאה מביכה, אלא בעיקר מה שקרה על כר הדשא. עזיבתו של אבי מלכה כנראה שהשפיעה על הקבוצה בכל זאת ואזור טיילו לניצחון גדול במגרש קשה עד מאוד. אילת מגיעה למשחק היום במטרה אחת, להוציא נקודות ממכבי יפו. יש באילת חבר'ה צעירים, רעננים שרעבים לדשא. מאמנם רונן שחרור, הכין את שחקניו היטב לקראת המפגש עם היפואים, אך מה שהתפתח במשחק את זה אף אחד לא יכול היה לנבא.

 

הקהל היפואי הגיע לעודד את קבוצתו. (צילום: אביחי חיים)

 

לאיצטדיון לויטה המטופח, הנקי והיפה בכפ"ס, הגיעו כ-250 צופים, רובם הגדול מיפו שהעניקו אווירה ביתית וחמה לקבוצה היפואית. אוהדי יפו מוכיחים שכאשר יש שחקנים שנלחמים כל כר הדשא, "למען הסמל" פעם קראו לזה, אז הם מגיעים בהמוניהם ומעניקים את מלוא האהבה והתמיכה. חבל שלקבוצה די טובה כמו אילת, המרחק הגאוגרפי מונע ממנה להביא עימה כמה אוהדים מהעיר הדרומית של ישראל. 

 

רונן שחרור, הכין את קבוצתו נהדר ליפו. (צילום: אביחי חיים)  

 

עולים לכר הדשא. (צילום: אביחי חיים)

 

כבר בפתיחת המשחק, בלמה של יפו, נתי עזריה, ספק מכשיל את חלוצה של אילת, אך השופט מורה להמשיך את המשחק.

 

 לוחצים ידיים ומתחילים. (צילום: אביחי חיים)

 

בדקה ה-3 סוהייב פריג מגיע לא רחוק מהשער, אבל בועט חלש והחוצה.

 

בדקה ה-7 פריג' סוהייב מסתובב על בלמה של אילת, משחרר בעיטה אך רגל של שחקן אילתי במקום.

 

בדקה ה- 11 כדור ארוך לעבר סוהייב, האחרון עובר את השוער ומגלגל לרשת אך שחקנה של אילת מצליח להשיג את הכדור ומרחיק מהקו לקרן.

 

בדקה ה-15 הנעת כדור נפלאה של מכבי יפו, הכדור מגיע לרגליו של גל לוי שבועט חזק מחוץ לרחבת ה-16 אך שוערה של אילת, בנדהאן נתנאל. 

 

נתנאל הודף החוצה. (צילום: אביחי חיים)

 

בדקה ה-20 קרן ראשונה לאילת. כדור קרן לא טוב של אבישי אטיאס, מגיע להגנת יפו שמרחיקה בקלות.

 

בדקה ה-27 חילוף כפוי ביפו. חלוץ הקבוצה, משה ביטון מתח את השריר האחורי במהלך המשחק ובמקומו נכנס נוי ויצמן.

 

ביטון יורד לנוח. (צילום: אביחי חיים)

 

בדקה ה-30 כדור לאמצע הרחבה, מגיע לרגליו של סוהייב שממרחק 19 מטרים, מעדיף להסתובב במקום לבעוט לשער. מחשבה לא נכונה של פריג' שהיה צריך לשלוח טיל לעבר השער.

 

בדקה ה-35 אילת מתחילה לסכן את יפו. שלומי אדרי מקבל כדור ארוך במחצית המגרש של יפו, אדרי משתלט על הכדור ומגיע כ-20 מטרים משערו של למל. אדרי משחרר בעיטה חזקה אך זה לא במסגרת של למל.

 

שלומי אדרי מנסה לסכן את למל. (צילום: אביחי חיים)

 

בדקה ה- 38 כדור חופשי לאילת. נגיעת יד של יוני תורג'מן מחוץ לרחבת ה-16, מביאה למצב לא רע עבור האילתים. אבישי אטיאס לוקח את האחריות וכובש בפינה השמאלית של למל. טעות גדולה של למל שהיה צריך לקחת את הכדור בשתי ידיים. אך עם זאת ממבט שני, ראשו של עזריה מסיט קלות את הכדור שנוחת בפינת השער. שער עצמי? טעות של למל? אתם תשפטו. כל זאת לא משנה עבור האילתים, שעולים ליתרון (לא צודק) ראשון במשחק.

 

תורג'י מתוסכל לאחר נגיעת היד. (צילום: אביחי חיים)

 

למל סופג בפינה שלו. (צילום: אביחי חיים)

 

אבישי אטיאס מאושר לאחר השער. (צילום: אביחי חיים)

 

חוגגים את שער היתרון באילת. (צילום: אביחי חיים)

 

דקה לאחר הבקעת השער, התקפה מתפרצת של אסולין גל שמגיע מול שערה של יפו, אבל לא מסכן את המסגרת.

 

בדקה ה-46 יפו דורשת פנדל. חלוצה של יפו, סוהייב פריג' נופל ברחבה. ספק רב האם הוכשל,  אך שופט המשחק לא מתרגש מטענותיהם של שחקני יפו ואוהדיה, וממשיך את המשחק.

 

המחצית הראשונה הסתיימה בתוצאה 1-0 לאילתים. מכבי יפו לוחצת על שערה של אילת, אך מצב נייח אחד נכון לעכשיו, קובע את תוצאת המשחק. התגרויות הדדיות של סולי צמח ואבישי אטיאס אחד בשני, כנראה שזו הטקטיקה של אילת, להוציא את יפו משיווי המשקל ובינתיים הם מצליחים בכך.

 

המחצית השנייה התחילה בלחץ אדיר של היפואים. בדקה ה- 49 הרמת כדור של מרציאנו פוגע בידו של אושר זיתון בתוך הרחבה, אך שוב השופט מתעלם.

 

בדקה ה-52 תורג׳י מאבד כדור קריטי במרכז המגרש, הכדור בדרך לאבישי אבל יציאה גדולה של לצל מצילה את יפו.

 

בדקה ה- 56 אסף לוי מעביר רוחב נהדר לעבר סוהייב, אבל "הסילון של יפו" לא מספיק מהיר  על מנת לדחוק את הכדור פנימה.

 

נאבקים על הכדור. (צילום: אביחי חיים)

 

בדקה ה-60 חילוף כפול ביפו. שרקט וכהן צדק נכנסים "להטריף את המערכת", אסף לוי ויניב עזריה יורדים לנוח.

 

בדקה ה-60 צירוף מסירות של גל לוי לעבר מרציאנו, המגן מרים את הכדור לעבר וייצמן שמוכשל ברחבה. שופט המשחק כנראה החליט שהיום לא יהיה כאן פנדל, אחרת קשה להסביר את ההחלטה ההזויה.

 

טסל שבתאי, ונוי ויצמן ראש בראש. (צילום: אביחי חיים)

 

בדקה ה-64 נגיחה של שחקנה של אילת לשער של למל, לרוע מזלו הכדור פוגע בקורה ועל הריבאונד מתנפל תורג'י שמרחיק מהקו. מזל גדול ליפו, שצריכה להודות לבחור הצעיר. 

 

 הכדור פוגע בקורה. (צילום: אביחי חיים)

 

תורג'י מציל מהקו. (צילום: אביחי חיים)

 

בדקה ה- 67 ויצמן משתלט על כדור בתוך הרחבה, אך בועט גבוה מעל השער. 

 

בדקה ה- 71 כדור נפלא של כהן צדק מהאגף, מכניס כדור ענק בין שני שחקני הגנה אילתים, ויצמן נשאר לבד מול השער אך הכדור הולך החוצה. הכנסת כדור נדירה של כהן צדק, אך ויצמן לא מספיק מרוכז ומ-5 מטרים מחמיץ את השער. 

 

ויצמן מחמיץ מקרוב. (צילום: אביחי חיים)

 

בדקה ה-75 הגיע שער השוויון של יפו. כדור ארוך לעבר סוהייב, החלוץ המהיר של יפו משיג את הכדור ומהפינה הימנית כובש ומקפיץ את הקהל היפואי. מצב לא קל עבור חלוץ, אך פריג' כמו חלוץ גדול, מראה שהוא לא שכח איך לכבוש.

 

סוהייב מקבל את האהבה מכהן צדק. (צילום: אביחי חיים)

 

הקהל של יפו התעורר, מעודד את שחקניו, ובעיקר מפעיל לחץ חיובי על חשקניו להבקיע את השני ולנצח את המשחק.  

 

בדקה ה-81 מצב טוב לאילת. הכנסת כדור יפה אל תוך רחבת ה-16 לעבר אבישי אטיאס, אך למל עירני וקולט את הכדור במהרה.

 

בדקה ה-86 כמעט סוהייב כובש צמד. הכדור מתגלגל לרגליו של פריג' שנחסם בפעם הראשונה. סוהייב לא מוותר משתלט על הכדור ובועט לעבר השער, אך לרוע מזלו הכדור הולך גבןה מעל השער.

 

סוהייב לא מאמין שהכדור לא נכנס. (צילום: אביחי חיים)

 

3 דקות של תוספת זמן, לא הספיקו ליפואים להשלים את המהפך ושתי הקבוצות התחלקו באופן שווה בנקודות.

 

 שחקני יפו גמורים על כר הדשא. (צילום: אביחי חיים)

 

מכבי יפו נעצרת לאחר שני ניצחונות אך למזלה, התוצאות של היום מראים כי הטבלה נשארת עומדת ללא שינוי, לפחות עד מחר בערב (כפ"ס- שעריים). אילת חוזרת הביתה עם נקודה שאני מאמין שלפני המשחק היו חותמים עליה בעיניים עצומות. לאחר ההפסד המשפיל נגד אזור, אילת מוציאה נקודה חשובה מאוד במאבק על מיקומה באמצע הטבלה. מצבה של יפו נותר כפי שהיה בשבוע שעבר, מרחק 6 נקודות מהמקום הראשון ובשבוע הבא הם פוגשים את לוד המובסת שרק ניצחון יספק את המועדון.

 

תקציר המשחק.

צילום: שלמה (מוני) ורסנו.

 

הוסף תגובה
תגובות