אם כל המהפכים

שני שערים של יוני תורג'מן ויניב דוד, לא הספיקו לקביליו אשר ירדה מובסת משערים של אבי אבינו, בלילי, וצמד גדול של פליקר. יפו הייתה נאיבית לכל אורך המחצית השנייה, בת ים ניצלה זאת והנחילה ליפו הפסד כואב ומהפך אחד שלא ישכח ביפו, עוד הרבה זמן. תקציר המשחק כאן.

  • על ידי: אביחי חיים
  • 15-02-2013
  • 18:14

לאחר "החלטת השבוע" בבית הדין של ההתאחדות לכדורגל, להעניק ניצחון טכני (3-0) למכבי קביליו יפו נגד עמישב פ"ת, החליטו ביפו שהם לא מתעסקים בפסקי הדין אלא אך ורק על על המגרש. אחרי שאוהדי יפו, המציאו כינוי חדש למגרש הכדרוגל בסירקין "דיר סירקין", הפנים היו אך ורק לקראת מפגש הצמרת החשוב נגד עירוני בת ים משופעת הכוכבים בניצוחו של משה טליאס ופיני בלילי. 

 

לאחר תיקו מאכזב (1-1) במגרש באזור, נגד הקבוצה המקומית, עירוני בת ים מגיעה למשחק מול יפו במטרה אחת לנצח ולחזור למאבק על העלייה, שמעט התרחק ממנה עם פיטוריו של דורון ממן, אשר נזכיר פוטר מקבוצתו כאשר הקבוצה הייתה במקום הראשון בטבלה. 

 

כ- 700 צופים הגיעו לאיצטדיון העירוני של בת ים, על מנת לצפות במשחק המסקרן של צמרת הטבלה. הקהל הבת ימי, מילא את חלקו התחתון של היציע, הקהל היפואי מילא את החלק התחתון והעליון ואווירת כדורגל נפלאה הורגשה באיצטדיון. שחקני יפו ענדו סרטים שחורים על היד, לזכר אמו של אלי קאליש מצוות הניהול של יפו (ויקי קאליש ז"ל).

 

אלי קאליש- מכבי קביליו יפו איתך. (צילום: אביחי חיים)

 

 הקהל הבת ימי. (צילום: אביחי חיים)

 

אוהדי יפו במיטבם. (צילום: אביחי חיים)

 

מהלך המשחק

 

יפו פתחה מצוין את המשחק. לחץ גדול על שערו של סמדג''ה הובילו ללא פחות מ-3 קרנות בדקות הפתיחה. יניב דוד מרים לעבר בוזגלו, אשר מפספס את הכדור אך משתלט, מחזיר לדוד שמרים היישר לידיו של סמדג׳ה.

 

בדקה ה-10 למל מוציא כדור ענק מרגליו של אבי אבינו. לאחר לחץ גדול של יפו בדקות הפתיחה, המשחק מתחיל להתאזן ובת ים יותר מסוכנת. כאשר נראה כי בת ים חוזרת אט אט למשחק, תורג'מן כבש את הראשון של יפו.

 

בדקה ה-15 בעיטה נפלאה של יוני תורג'מן אשר מקשיט באלגנטיות מעל סמדג'ה וכובש ממרחק 18 מטרים. 1-0 למכבי יפו והקהל ביציעים ממשיך לעודד. 

 

יוני מחפש את השער. (צילום: אביחי חיים)

 

ערימת ילדים על תורג'י. (צילום: אביחי חיים)

 

בדקה-20 זה כבר השני של היפואים. עקשנות נהדרת של השחקן הצעיר, אלמוג בוזגלו על האגף, הוליכה להרמת כדור שהגיע למשה ביטון, האחרון שלח וולה שנעצר בהגנה הבת ימית. יניב דוד ראה זאת, קרא את המהלך וכבש את השני של יפו. 2-0 למכבי קביליו יפו לאחר 20 דקות במשחק, האם אנחנו הולכים כאן לתבוסה בת ימית? כך ההרגשה הייתה.

 

 אלמוג בוזגלו, החל את המהלך. (צילום: אביחי חיים)

 

יניב דוד חוגג. (צילום: אביחי חיים)

 

החגיגה הלבנה. (צילום: אביחי חיים)

 

בדקות אלו, יפו שולטת במשחק ללא עוררין. האגף הימני של בת ים, מוטרד מאוד מנוכחותו ומהירותו הגדולה של אלמוג בוזגלו אשר מתקשה לעצור אותו. 

 

בדקה ה-23 כדור ארוך לעבר יוסי פליקר, אך למל עוצר את הכדוור.

 

בדקה ה-26 בת ים חוזרת למשחק. אבי אבינו בעט לעבר השער של למל מקרוב, והכדור נכנס. 2-1 בת ים חוזרת למשחק, עד לרגעים אלו כמעט ולא הייתה קיימת.

 

 מותר לשמוח, כבשתם שער. (צילום: אביחי חיים)

 

חוזרים למרכז המגרש. (צילום: אביחי חיים)

 

בדקה ה-40 אסף לוי נתן קטנה לאסי בוזגלו, אשר נשכב על הדשא ויצר מהומה קטנה שנרגעה מהר מאוד.

 

 בלילי דורש צהוב. (צילום: אביחי חיים)

 

בוזגלו מתאושש. (צילום: אביחי חיים)

 

בדקה ה-43 הכנסת כדור טובה לעבר פליקר המסוכן, אך סבג חוסם זאת בעבודה הגנה טובה.

 

המחצית הראשונה מסתיימת ביתרון מוצדק למכבי קביליו יפו אשר הייתה הדומיננטית על המגרש. חניכיו של זדה פתחו נהדר את המשחק עם שני שערים נפלאים, אך קיים חשש באוהדי הקבוצה שלאור שער השוויון יפו תאבד את היתרון. חניכיו של טליאס, יצאו מההלם מה-20 דקות הראשונות במשחק, כבשו את השער המצמק, אך הם צריכים "להתעורר" במידה והם רוצים להוציא משהו מהמשחק.

 

המחצית השנייה החלה עם לחץ גדול של הבת ימיים. בעיטה חופשית מהפינה, אסי בוזגלו מרים אבל הכדור מגיע ללא כתובת. יפו מבצעת עבירות שטותיות ליד רחבתו של למל, מאמן יפו, ליאור זדה כועס על שחקניו וצועק לעברם: "אלו עבירות שטותיות".

 

בדקה ה-50 בוזגלו פורץ על הקו, מרים את הכדור אבל ביטון לא מספיק להגיע.

 

בדקה ה-53 "צמד היניבים", (יניב סבג ויניב עמיאל) סוגרים את פליקר אשר נחסם בתוך רחבת ה-16. 

 

בדקה ה-58 בלילי משווה את התוצאה. בעיטה אדירה של פיני בלילי לחיבורי הקורות, משאירה את למל חסר אונים. 2-2 בת ים חזרה למשחק "ביג טיים".

 

 בלילי מחזיר את הכדור לאמצע המגרש. (צילום: אביחי חיים)

 

מקבל את הפרגון מהחברים, גול אדיר. (צילום: אביחי חיים)

 

בדקה ה-63 יוסי פליקר כובש את השלישי של בת ים. כדור בין שני שחקני יפו, עמיאל  וסולי, פליקר משתלט קלות על הכדור, ומכניע את למל בקלות. 3-2 מהפך גדול לבת ימיים. טענות הנבדל של אנשי יפו וקהל האוהדים לא עוזרות, ובת ים מבצעת מהפך מהסרטים.

 

סולי לא מצליח להדביק. (צילום: אביחי חיים)

 

ערימת ילדים של הבת ימיים. (צילום: אביחי חיים)

 

בדקה ה- 73 יפו לוחצת. בוזגלו מנסה לבעוט לשערו של סמדג'ה, אך מפספס מרציאנו בועט אך הכדור מגיע לידי סמדג׳ה. יפו ממשיכה ללחוץ במטרה להשיג את השוויון אך ללא הצלחה.

 

 יניב סבג נפגע, אך התאושש במהרה. (צילום: אביחי חיים)

 

בדקה ה- 78 פנדל לבת ים. פליקר שוב הוא, מקבל כדור נפלא ונמצא לבדו מול שערו של למל, הגנת יפו לא מצליחה לעצרו. פליקר מתקדם לעבר למל, ומוכשל ברחבה. לשופט לא נותרה ברירה אלא להרחיק את רון למל בכרטיס אדום. סולי צמח נכנס לשער ופליקר כבש מהנקודה הלבנה ורץ לחגוג לעבר הצלם. שוב יש טענות לנבדל מצד אנשי יפו, אך לא היה ולא נברא. אילן אלפסי הוציא את כאבו על שופט המשחק, והורחק.

 

למל יודע שמגיע לו אדום. (צילום: אביחי חיים)

 

הכרטיס האדום מונף. (צילום: אביחי חיים)

 

 פניו של למל, אומרות הכל. (צילום: אביחי חיים)

 

פליקר כובש. (צילום: אביחי חיים)

 

שק קמח על "העמוד" פליקר. (צילום: אביחי חיים)

 

כבדה מנקה את נעלי הכובש -כבוד גדול. (צילום: אביחי חיים)

 

הקהל של יפו כמובן לא שקט ביציע, ומטר של קללות נאמרו לעבר שחקני בת ים, שופט המשחק ובעיקר על "הקוון האהוב". גם בסיום, כמו בכל משחק אוהדי יפו חיכו לשחקניהם מחוץ לאיצטדיון, אך הפעם האוהדים רצו לומר כמה דברים לשופט. יש לציין, שראשי מכיב קביליו יפו, הרגיעו את רוחות הקהל, אך השופט לא ויתר ומעקב חשש לשלומו הזמין ניידת משטרה לאבטחו. מיותר להגיד שדבר לא קרה, והשופט הזמין את המשטרה לשווא. 

 

שופטי המשחק, מלווים באבטחה. (צילום: אביחי חיים)

 

בדקה ה- 87 מטווח על השער של סמדג׳ה, לא הצליח לשחקניה המיואשים של יפו. בנוסף לכך, מאור מרציאנו הורחק בכרטיס אדום על עבירה ללא כדור על זיו כבדה. 

 

 אדום למרציאנו. (צילום: אביחי חיים)

 

יורד לחדר ההלבשה. (צילום: אביחי חיים)

 

בסיום, 4-2 גדול לבת ימיים אשר חזרו וניצחו ביושר. חניכיו של טליאס עלו למחצית השנייה כאריות, רעבים לשערים ובמיוחד פליקר שנמצא בכושר פנטסטי. מן העבר השני, שחקני יפו אשר נעלמו לחלוטין במחצית השנייה, יכולים להאשים אך ורק את עצמם. יש שיגידו שיפו היו נאיביים מדי, אך ללא ספק זו הייתה ההזדמנות של יפו להיצמד לקטמון וכפ"ס, למזלם שתי הקבוצות המובילות את הליגה התחלקו בנקודות. בת ים חוזרת למאבקי העלייה לאחר התיקו המאכזב נגד אזור במחזור שעבר, הבת ימיים כבר במקום השלישי וחלום העלייה שלהם מאז פיטוריו של דורון ממן, נראה ורוד מתמיד. 

 

מאמן מכבי קביליו יפו, ליאור זדה הגיב לאחר הפסד קבוצתו: "לגבי השיפוט, אני אף פעם לא מדבר על שופטים, למרות שהגול השלישי הכריע את המשחק, חבל. התחלנו מצוין זה נכון אבל אנחנו ברגלינו הפסדנו את המשחק ליכולת האישית של בת ים. נצטרך להרים את עצמנו, כי המאבק על הפלייאוף הוא בין שבע קבוצות, וזה יהיה מתיש".

 

 זדה: "אנחנו ברגלינו הפסדנו את המשחק". (צילום: אביחי חיים)

 

המאמן המנצח של עירוני בת ים, משה טליאס, אמר לאחר המהפך הגדול: "בתדרוך שלי במחצית, ביקשתי מהשחקנים שנמשיך לשחק מסודר, מאורגן, ונחזור יותר מהר לעמדות. השחקנים הפנימו ויצאו למחצית השניה בטירוף וכבשו עוד 3 שערים תוך תצוגת כדורגל יפה. אני מרוצה מהרצון והמחויבות של השחקנים ובחזרה שלנו למאבקי העליה. נותרו לנו עוד 12 משחקים שהם גמרים עבורנו, נעשה הכול להגיע למטרה שלנו".

 

טליאס: "מרוצה מהרצון והמחויבות של השחקנים ובחזרה שלנו למאבקי העליה". (צילום: אביחי חיים)

 

תקציר המשחק

צילום: שלמה (מוני) ורסנו

 

הוסף תגובה
תגובות