חזות לערד

הפועל ערד ממשיכה את רצף הניצחונות שלה, אחרי ניצחון חשוב מול אורתדוכסים לוד 2-0, וחוזרת הביתה עם הנקודות היקרות, אך היא נשארת מתחת לקו האדום. לוד ממשיכה להפסיד, ולנו רק נותר לחכות לקבוצה הבאה שכנראה תחגוג על לוד.

  • על ידי: שלמה אשר- חיים
  • 02-03-2013
  • 16:28

כ-50 צופים הגיעו (ו') לאיצטדיון העירוני חולון, למשחק תחתית בליגה א' מחזור 21 בו נפגשו שתי קבוצות התחתית הפועל ערד ואורתודוכסים לוד. בסיבוב הקודם, כאשר נפגשו שתי הקבוצות המשחק הסתיים בתוצאה 3-0 מוחץ לערד על לוד.

 

הצופים שביציע, אפשר לספור אותם אחד אחד. (צילום: שלמה אשר- חיים)

 

הבעלים של ערד, עובד כהן, רוצה ניצחון. (צילום: שלמה אשר- חיים)

 

העוזר המקצועי של לוד, יעקב הלל, צופה ובוחן בקבוצה (צילום: שלמה אשר- חיים)

 

המארחים חוזרים "למגרשם הביתי" אחרי עוד הפסד כואב מול כפר שלם, ולוד כבר עם 7 משחקים ללא ניצחון. הבחורים של יואל סויסה, רוצים לקחת את הנקודות כדי שלא יסתבכו בהמשך הדרך.

לעומת זאת, האורחת מערד שבשבועות האחרונים "לא הולך להם", אחרי הרחקות שקיבלו מבית הדין של ההתאחדות. בשבוע שעבר, השמש האירה לעבר ערד אחרי שהביסו בביתם את בני אילת בתוצאה 3-0. מאמנם הקודם, מישל ועקנין, עזב את הקבוצה, ועובד כהן מינה את קפטן הקבוצה שלו, ניר חזות, לשחקן - מאמן, סוג של אבי נמני כזה. במכבי זה לא עבד, האם בערד כן? זאת נדע בקרוב. ערד רוצה שוב לנצח, על מנת לחזור עם הנקודות היקרות כל הדרך הארוכה עד ערד. האם לוד תחווה שוב השפלה? או שתפתיע את ערד? זאת נדע בתום 90 הדקות.

 

כיפים בין שתי הקבוצות. (צילום: שלמה אשר- חיים)

 

מהלכי המשחק:


בדקה ה-7 ירין בללי בועט לעבר השער, אבל ההגנה של ערד חוסמת את הבעיטה שלו.

 

הבעיטה של בללי. (צילום: שלמה אשר- חיים

 

בדקה ה-13 כמעט ערד כובשת. הרמת כדור לעבר רחבת לוד, אבי מוז'ק נוגח לעבר השער, אבל ליאור אלל מוציא מקו השער את הכדור בנגיחה ומציל את קבוצתו משער יתרון של ערד.


בדקה ה-24 דרור ויצמן יוצא למתפרצת אחרי מסירה לעומק רחבת לוד, ויצמן בדרך לשער מול השוער מוטי אוחיון, אבל הוא מתבלבל ומאבד את הכדור.


בדקה ה-27 שלוש דקות אחרי שוויצמן התבלבל הפעם הוא לא. מסירה טובה של עידן אברהם לעומק הרחבה, דרור ויצמן מול אוחיון, מגלגל את הכדור לפינה הימנית של השער, והכדור ברשת.  1-0 לערד על לוד.

 


ויצמן כובש. (צילום: שלמה אשר- חיים)

 

שחקני ערד שמחים. (צילום: שלמה אשר- חיים)

 

בדקה ה-40 שוב ערד תוקפת. גד עובדיה מרים את הכדור לעבר עידן אברהם, ודרור ויצמן אשר נתקלים אחד בשני ומפריעים זה לזה. ויצמן יכול לעשות את השני של ערד, אבל אברהם מפריע לו ונוגח החוצה.

 

אחרי כמה שניות, לוד כמעט כובשת את השוויון. מדחת שעאר מקבל מסירה לעבר האגף הימני, בועט לשער, אבל השוער דור דוידי הודף את הכדור הדיפה גדולה של דוידי.

 

ההחמצה של אברהם וויצמן על הרצפה. (צילום: שלמה אשר- חיים)

 

סיום המחצית הראשונה 1-0 לערד על לוד.

 

שתי הקבוצות יורדות לנוח. (צילום: שלמה אשר- חיים)

 

מחצית שנייה

 

בדקה ה-50 ירין בללי מנסה לבחון את השוער דוידי אבל הוא קולט את הכדור.

בדקה ה-58 לוד כמעט משווה. אסי אסולין מוסר לעבר ואליאס גטנק,שבועט לעבר השער, אבל הכדור פוגע במשקוף ולא עובר את קו השער. שחקני ערד יוצאים להתקפה חדשה.

 

ההרמה של אסולין. (צילום: שלמה אשר- חיים)

 

ההחמצה של גטנק. (צילום: שלמה אשר- חיים)


בדקה ה-74 אליאס גטנק מוסר לעבר ירין בללי, מקבל את המסירה ובועט לעבר השער. אמיר בזל חוסם את הבעיטה של בללי, ומוציא את הכדור לקרן של לוד.

 

בזל חוסם את בללי. (צילום: שלמה אשר- חיים)

 

בדקה ה-79 אליאס גטנק בועט חלש, לעבר הידיים של דוידי.


בדקה ה-82 אסי אסולין מרים לעבר ירין בללי המסוכן, נוגח לעבר השער אבל הכדור בידיים של דוידי.

 

בדקה ה-83 אליאס גטנק בועט שוב, אבל הכדור הולך החוצה.


בדקה ה-87 השני של ערד. גד עובדיה כובש אחרי שיצא למתפרצת. עובדיה מול אוחיון, כובש וחותם את הניצחון החשוב של קבוצתו, 2-0 לערד על לוד.

 

עובדיה גומר את הסיפור של לוד. (צילום: שלמה אשר- חיים)


סיום המשחק ערד מנצחת 2-0 את לוד.

 

מאמן ערד חזות ודוידי עם זעקת הניצחון. (צילום: שלמה אשר- חיים)

 

שחקני לוד מתבאסים אחרי ההפסד. (צילום: שלמה אשר- חיים)

 

מוניר וסיוסה חושבים מה יהיה על לוד. (צילום: שלמה אשר- חיים)

 

המאמן- שחקן, ניר חזות, שמח בסיום המשחק ואמר: "זה ניצחון חשוב היום ,וזה גם מקדם אותנו למטרה שלנו להישאר ליגה. זה ניצחון שני רצוף שלנו , ועכשיו מה שהכי חשוב זה ליצור המשכיות יש פה אין ספור של בעיות, אבל יש פה חבורה של שחקנים, ואני מאחל לכל מאמן סוג של שחקנים מסוג זה".חזות גם הסביר על תפקידו החדש שקיבל : "הקטע זה שגם לשחק בזמן שאתה גם מאמן זה משהו קשה. שאפשר לעשות אותו אבל הנסיבות הביאו אותי שאני חייב להשלים שחקן במגרש. במשחק לפני שבועים, הרחיקו לנו שחקנים, וגם בשבוע שעבר הורחק לנו עוד שחקן ואנחנו לא קבוצה מרובה שחקנים, הסגל שלנו מאוד מצומצם וזה אילץ אותי גם לתרום בחלק מהמשחקים, ואני מודה לאלוהים שזה עובד בנתיים".

 

חזות דיבר על המשחק הבא בבית מול כפר שלם שהביסה את עמישב פ"ת 3-0: "אנחנו משחקים על כל נקודה, ובבית שלנו אני לא חושב שיש קבוצה לא טובה ,ועשתה חיים קלים. אנחנו נבוא, נכין את עצמנו השבוע כמו שצריך, ונתכונן לכפר שלם ואלוהים גדול".

 

ניר חזות:"אנחנו משחקים על כול נקודה". (צילום: שלמה אשר-חיים)

 

הבעלים של הפועל ערד, עובד כהן, היה מאושר אחרי המשחק: "עשינו את העבודה כמו שצריך ,אבל זה לא הסוף יש לנו עוד  שתי משחקי בית, ואני מקווה לקחת ארבע נקודות במשחקים הבאים. זה יהיה קשה מול קבוצות צמרת שהם טובות מאוד, ועם נעשה את הנקודות אז אני מאמין שהדרך שלנו להישאר בליגה, תהיה בצדק. אם כל זה שיש לי מורחקים גם בצדק גם לא בצדק, אבל אני מאוד מקווה וגם אני מאמין בבחורים הצעירים שלנו, זה היה הזדמנות והם לוקחים את זה בשתי ידיים, ואני מאוד שמח בשבילם.

 

עובד שפך את אשר על ליבו, לגבי המשך קיומה של הקבוצה אמר: "ביום ראשון אני יושב עם ראש העירייה שלנו כי אי אפשר להמשיך בדרך הזאת. שחקנים לא מקבלים משכורת כמעט כבר שלושה חודשים, ואתמול אני גם נתתי משכורת לשחקנים מתוך שלוש זה לא עובד ככה, ואני מתכוון לפתור את זה. אני וותיק כאן, אני כבר שלושים שנה בקבוצה הזאת ונמאס לי כל שנה להיות בקרבות ירידה, ואני נלחם על החיים של הקבוצה זאת שנה שלישית או רביעית שלי שאני בדקה התשעים נשאר. הקבוצה היא החיים שלי את זה כולם יודעים, לפני הבית שלושים שנה לפני הכול, וזהו זאת אהבת חיי ואני כל שנה אומר שאני אפרוש, נמאס לי, אני נשאר לא יכול להפקיר את הקבוצה שאני אוהב אותה כל כך".

 

 

עובד כהן:"הקבוצה היא החיים שלי". (צילום: שלמה אשר-חיים)

 

מאמן אורדוכסים לוד, יואל סויסה, סירב לדבר אחרי המשחק לאחר עוד הפסד של קבוצתו. רואים שהוא נתון בלחץ גדול אבל לומר את האמת, אני לא רואה את לוד יוצאת מהמצב שבו היא נקלעה ונכון לעכשיו הדרך לליגה ב' היא כמעט וודאית.

הוסף תגובה
תגובות