לאחר 10 שנים בליגה ב', מ.ס כפר קאסם חוזרת לליגה א'. נדמה שחזרנו לשנת 2003, כאשר מכבי ת"א הייתה אלופה, הפועל רמת גן, לקחה את גביע המדינה ומ.ס כפר קאסם עלתה לליגה א'. לאחר משחק פושר ברמתו מול הפועל ערד, הצופים הרבים שהגיעו (כ-2500 צופים) הרוב השולט מכפר קאסם, קיבלו דו קרב מותח ביותר מהנקודה הלבנה. הקפטן ומאמנה של ערד, ניר חזות, יכול היה להשאיר את ערד ליגה, אך בעט לפינה השמאלית רחוק ממסגרת השער. האחריות נפלה על שוערה של ערד, דור דוידי שבעט ברשלנות וניסה לתחכם, החוצה. שוערה של מ.ס כפר קאסם עבד סרסור ניגש לבעוט את הפנדל, כבש עם כל הלב והנשמה והעלה את כפר קאסם לליגה א'.
ניר חזות, מתקשה לעכל את ההחמצה. (צילום: שלמה אשר חיים)
אוהדיה הנפלאים של הכפר, חוגגים עלייה. (צילום: שלמה אשר-חיים)
האחראי על הסדר, ניסן מורד, מילא את תפקידו כראוי. (צילום:שלמה אשר-חיים)
מאמנה של מ.ס כפר קאסם, אילן אטלי, היה מאושר עד הגג, אחרי שבחוריו עברו מסע קשה של ארבעה משחקים בתוך זמן קצר, ועלו לליגה א'. אטלי הפנה את ההאשמות, כלפי ההתאחדות לכדורגל והוציא את אשר על ליבו: "קורא לכל יו"ר של ליגה ב' ולכל בעלי הדעה בהתאחדות לכדורגל, זה לא פייר שקבוצה תעשה דרך כל כך קשה, לליגה א'. קבוצה שמסיימת במקום ה-14 בליגה א' לא צריכה לקבל פריבילגיה, להגיע למשחק אחד אחרי שאנחנו עברנו "שבעה מדורי גיהנום", אבל עכשיו ניצחנו ואני שמח ומגיע לי".
אילן אטלי: "עברנו שבעה מדורי גיהנום". (צילום: שלמה אשר-חיים)
אטלי המשיך: "אני לא מאמן של קלישאות, אני פתחתי את העונה פה ואני גם הכנתי את הקבוצה הזאתי, עזבתי במחזור הרביעי עם ארבעה ניצחונות רצופים והם החזירו אותי כי הם ידעו שרק אילן אטלי יכול לעלות ליגה את כפר קאסם. אני שמח קודם כל בשביל הקהל הזה, בשביל ההנהלה, ויש בנאדם אחד שהקהל כל הזמן מקלל ויורד עליו, קובי בן לולו, הוא ה-מלך של הכפר ועכשיו אנחנו הולכים לחגוג כל הלילה וכל החודש ובסיום החגיגות, נתחיל להתכונן לשנה הבאה בליגה א'".
עבד סרסור: "לקחתי את האחריות בפנדל האחרון". (צילום: שלמה אשר-חיים)
שוערה שהעלה את כפר קאסם, לליגה א' בבעיטה האחרונה, עבד סרסור, היה מרוגש בסיום ואמר: "אני וכל החבר'ה כולם גברים, כולם עשו את העבודה ואני לקחתי את האחריות בפנדל האחרון. נכון שזה קצת לחץ, אבל עשיתי את זה. זה באמת מגיע לנו מתחילת השנה, נכון שזה היה קשה אבל כמה שיותר קשה כך זה יותר מתוק".
עובד כהן, נלחם עד הרגע האחרון. (צילום: שלמה אשר-חיים)
ללא ספק אוהדיה הנפלאים של מ.ס כפר קאסם, הולכים להוסיף הרבה צבע ועניין לליגה א' דרום בעונה הבאה. כואב הלב על יו"ר הפועל ערד, האיש שעושה הכל בערד, עובד כהן אשר ירד עם הקבוצה לליגה ב'. נכון רמת הכדורגל הייתה ירודה לאורך כל העונה, פה ושם שחקני ערד התעלו אך התוצאה הייתה ידועה מראש. עובד הוא אדם יקר וחשוב לכדורגל, כולי תקווה שכבר בשנה הבאה נראה אותו חזרה בליגה א' דרום.
שחקני ערד עם פנים עצובות בסיום. (צילום:שלמה אשר-חיים)
שחקני כפר קאסם מודים לאוהדים ואורח מיוחד בא לברך אותם. (צילום:שלמה אשר-חיים)
מי אם לא הבעלים לשעבר וכיום ח"כ עיסאווי פריג' מאושר עד הגג אחרי העלייה היסטורית של הכפר. (צילום:שלמה אשר-חיים)
שחקני הכפר חוגגים, כפר קאסם סגורה היום בלילה. (צילום: שלמה אשר חיים)
מאמן הקבוצה אילן אטלי צועק במגפון:"לילה א' ,ליגה א', ליגה א'". (צילום:שלמה אשר-חיים)