"חייב לעלות ליגה עם מכבי יפו"

הלב והנשמה היפואית, סולי צמח, אומנם עדיין לא סיכם את תנאיו לעונה הבאה ביפו, אך לכולם ברור שסולי צמח רוצה לשחק אך ורק ביפו העונה, למרות הצעות מקבוצות שונות בליגות הבכירות: "סולי צמח רוצה לשחק ביפו נקודה"

  • על ידי: אביחי חיים
  • 19-06-2013
  • 13:52

עונה שעברה הסתיימה באכזבה גדולה, האמנת שמכבי יפו לאחר הקאמבק המדהים תישאר מחוץ לפחות לגמר הפלייאוף?

כן, לצערנו היה סוף מר אבל ככה נקבע מלמעלה, נכון עשינו קאמבק מדהים של סיבוב וקצת שמהתחתית הגענו למקום הראשון עד למחזור האחרון. לגבי הפלייאוף? תראה, אם אני יגיד שהייתה נפילת מתח יגידו שאני מתרץ, אז שיגידו לא אכפת לי זו הייתה ירידת מתח מטורפת אחרי שבוע שאני חושב שאף פעם ליגה א׳ לא הייתה מתוקשרת יותר מליגת העל (והיה עניין בליגת העל של מי יורדת) אז שקט לא היה, ואם לא היה סיכוי שנעלה מהמקום הראשון והיינו יודעים שאנו צריכים להתכונן רק לפלייאוף אז היינו מנצחים עד הסוף האמן לי, עד עליית ליגה היינו מגיעים כי יפו היו הכי טובים נקודה. גם עם המשחק נגד כפר סבא שלטנו ברוב חלקי המגרש, ואני מאמין שאם אניימה (מתבדח) היה עומד באותו יום ולא אסף רז היינו עולים, אבל שטויות זה מאחורינו".

 

ללא ספק שסולי צמח התבגר, הקדנציה השנייה ביפו הוכיחה לכל המפקפקים שבך אסור לזלזל. משחק הגנתי, התקפי, לוחמני, מנהיגותי הכל היה לך העונה אפשר להגיד שחזרת לתודעה לפחות בליגות הנמוכות בגדול.

אני לא חושב שהקדנציה הראשונה שלי ביפו הייתה פחות טוב" מדגיש. "הגענו עד המבחנים בלאומית וגם אז הייתה לי עונה טובה. אני חושב שמה שמשאיר אותי יציב וטוב זו האהבה שלי למקצוע ולא משנה באיזה ליגה אני משחק, כל עוד אני בריא ברוך השם ואני בא לכל משחק ואימון כמו שהייתי בליגת העל פשוט כך, אני לא רואה שום שינוי במחוייבות שלי אף פעם פשוט לבוא, לתת הכל, וכמובן לנצח!. זה הרעב האין סופי שלי לכדורגל, ואני מודה יום יום לבורא עולם שנשארה לי החדווה והמחוייבות למקצוע. אני לא מחפש לחזור לכותרות, אני פשוט חייב לעלות ליגה עם מכבי יפו כי שם זה המקום שלה. לגבי העונה, במספרים נכון היתה לי תרומה נכבדת לקבוצה אבל אם היית אומר לי לסיים את העונה עם 5 גולים עצמיים ולא להיבחר ל-11 של הנבחרת ובמקום זה לעלות ליגה נשבע לך שהייתי מסכים".

 

 סולי צמח: "לא מחפש לחזור לכותרות". (צילום: אביחי חיים)

 

נבחרת בתור הקשר האחורי המצטיין הוענה בליגה ע"י אתר גולר 1, הבחירה בהחלט ראויה כי העונה הוכחת לאוהדים, להנהלה וכל המבקרים למיניהם שבזמן "המאני טיים", סולי צמח הוא האיש הנכון אני טועה?

"קודם כל תודה רבה על הבחירה, זה מחמיא לי מאוד וכן אני חושב שהייתה לי ולקבוצה עונה נהדרת. כן, במאני טיים הייתי שם אבל לא עד הסוף כי אנחנו זוכרים את הסוף ופה נכשלנו. אין מה לעשות, חבל אבל זו האמת. אני מאוד מאושר על הביטחון והאמונה שנתנו בי כולם כולל כולם, שבראשם עמד הדבר הכי חשוב של המועדון שזה הקהל האדיר ושאני מדבר על מיקומה של קביליו בלאומית זה הרוב בגלל הקהל האדיר, שרק מחכה ליום הזה ושזה יקרה המון אנשים יהנו מתצוגות של הקהל הזה כי אין לו מקום בליגה פחות מלאומית אם לא יותר".

 

ליאור זדה מאוד מעריך אותך ולכן הביא אותך ליפו. תוך רגעים ספורים, סולי צמח חזר להיות בן בית ביפו. כמובן שהאמונה ע"י מאמנה של קביליו, ליאור זדה, עשתה את שלה וראו זאת על המגרש.

"קודם כל יש לי חיבור מדהים עם ליאור שמזכיר לי את גיא לוזון. ליאור לפני מאמן גדול, הוא בן אדם ענק עם לב רחב וחבר של כולם. לא שמעתי מאף אחד שאמר ולו מילה אחת רעה על האיש הזה. ליאור נתן לי את כל הביטחון, הכיף והסמכות ואני חושב שלא אכזבתי אותו ונתתי לו, לקהל ולהנהלה להרגיש שיש על מי לסמוך והם יודעים שאתן את כל כולי בכל משחק. אני חושב שהחיבור והאהבה שם לכולם כולל השחקנים האדירים שיש במועדון הזה, כי בסך הכל בלעדיהם סולי לא שווה כלום כי אנחנו קבוצה. זה המיוחד בליאור, הוא עשה חדר הלבשה שאין כמוהו פשוט השחקנים אחים ובעזרת השם זה מה שיביא את המועדון הזה ליגה אחת קדימה".

 

 ליאור זדה. "מזכיר את גיא לוזון". (צילום: אביחי חיים)

 

יפו מאוד רוצה שתמשיך בשורותיה, כך גם אוהדיה והצוות המקצועי. יש לך הצעות מקבוצות אחרות אולי ליגה גבוהה יותר? או שככל הנראה תמשיך להיות הבורג המרכזי במכבי יפו גם העונה, לאחר המהפכה הגדולה שמבצע זדה בסגל השחקנים לעונה הקרובה.

"סולי צמח רוצה לשחק ביפו נקודה. היו לי הצעות מליגות גבוהות, אבל זה לא בראש מעייני המטרה שלי היא חד וחלק לעלות ליגה עם המועדון היפואי. היום אני רואה בזה שיא הקריירה יגידו שאני מגזים? לא אני אמיתי. הייתי וכבשתי גם באופ"א, אבל רואה היום ביפו אתגר גדול ואמיתי. לגבי הסגל, אין ספק שהחתימו שחקנים טובים למרות שאני עדיין חושב שצריך להשאיר שלד גדול של שחקנים מהעונה שעברה וביחד אם ירצה השם נחגוג בסוף שנה. קודם כל אני לא בורח או פוחד מהצהרות לעולם, אני ריאלי תמיד ולגבי השנה הקרובה אם וכאשר אסגור בקבוצה המטרה היא חד משמעית לעלות ליגה. מי שמפחד מזה או מההצהרה הזו אין לו מקום במועדון כמו קביליו יפו. נכון, כל שנה מדברים על מאבקי עלייה, השנה אני מדבר בשם עצמי כמובן רק על עלייה חד משמעי ואם לא, זה בהחלט יהיה כישלון. השנה אני מצפה מהקהל שיגיע מתחילת השנה בהמוניהם ורק יגדלו, כי יש קהל ואותו קהל הוא זה שהביא לנו המון כוח ונק' שנה שעברה.המועדון המיוחד הזה בלי הקהל הזה הוא עוד מועדון טוב בליגה א׳, ולא הכי טוב כמו שאני חושב".

 

סולי על הקהל היפואי: " מצפה מהקהל שיגיע מתחילת השנה בהמוניהם". (צילום: אביחי חיים)

 

מה אתה מאחל לעצמך להמשך הדרך?

"קודם כל בריאות כמובן, ושהשנה תיגמר כמו שהיא הסתיימה רק מחזור אחד לפני הסוף. שוב אני רוצה להודות לצוות האתר על הבחירה בי ומקווה שיהיה לנו בסוף שנה ראיון חיובי לא לגבי סולי צמח, אלא לגבי מכבי קביליו יפו".

הוסף תגובה
תגובות