סיכום מחזור א' דרום: מזל טוב, קריית גת

יש עולה חדשה. מרמורק, אזור ויפו שהפסידה לנס ציונה, יישחקו בפלייאוף. המאבק יהיה עד הסוף בין עמישב, כפר קאסם, וכעת גם בית"ר כפ"ס.. סיכום המחזור לפניכם

  • על ידי: מערכת גולר1
  • 04-04-2014
  • 17:33
משחק העונה היה במוקד המחזור ה-26 בליגה א' דרום כשהפועל מרמורק התארחה אצל קריית גת לעיני כ-3000 צופים, רובם ככולם אוהדי הקבוצה המקומית. שתי הקבוצות ידעו מה המשמעות של המשחק הזה עבורן, כשקריית גת ידעה שניצחון יקנה לה עלייה יקרה ללאומית ואילו הפסד היה מחזיר את מרמורק למירוץ.
 
בפועל, במשחק די שקול הצליחה קריית גת לנצח (שוב) 0:1 קטן משער מרהיב ביופיו של קובי נחמיאס, והצליחה להגדיל את הפער בפסגה כשהיא מנצלת גם את ההפסד של יפו והתיקו של אזור עם שעריים כדי לחגוג עלייה כמעט באופן רשמי, שכן איש לא מאמין שקריית גת, שזקוקה כעת לחמש נקודות בלבד בארבע משחקים (ומעידות של הדולקות בעקבותיה) כדי להבטיח עלייה באופן רשמי. אין אחד בליגה שמוכן לשים את הכסף שלו על כך שקריית גת לא תעלה, וכל שנותר הוא לאחל מזל טוב לקבוצה הנהדרת ולמאמנה ליאור זדה.
 
זדה מבסוט. מברוק. (צילום: אביחי חיים)
 
הפועל אזור קיוותה להתקרב מעט לשתי המוליכות כשארחה בביתה את מכבי שעריים, במשחקו הראשון של מנחם איריס על הקווים. בפועל, חזינו באחד המשחקים הגרועים שנראו השנה בליגה א' דרום וכיאה לאחד כזה, גם התוצאה הראתה בסיום על 0:0, כשהאירוע המשמעותי היחיד במשחק היה הרחקתו של איציק בן סלומון בדקה ה-83.
 
קבוצה נוספת שבעטה בדלי היא קביליו יפו, שככל הנראה נמצאת עם הראש כבר בפלייאוף לאחר שהפסידה היום 2:1 לנס ציונה של עופר טלקר. חניכיו של אופיר חיים נראו כבויים וספגו את הפסדם השמיני העונה. ניסים אסייג העלה את האורחת ליתרון על סף הירידה להפסקה, דידי אונגר הכפיל רבע שעה לסיום. קנדיל (85) רק צימיק עבור הבולגרים, שיקוו להציג יכולת טובה יותר בפלייאוף.
 
אוהדי שעריים. התנחמו בעובדה שמרמורק הפסידה (צילום: איתמר מורז)
 
בית"ר כפ"ס  נכנסה למאבק על מקום בפלייאוף לאחר שהנחילה לעמישב את הפסדה השני ברציפות, עם 0:2 קליל. חניכיו של חיים סירוטקין שטפו את המגרש למן הרגע הראשון ולא הותירו לירוקים ממלאבס שוב סיכוי. דוד שני כבש ראשון בדקה ה-18, יוני רביבו הכפיל בדקה ה-74 בשער נהדר, וקירב את כפר סבא לחלום הפלייאוף.
 
מי שניצלה את ההפסד של עמישב היא מ.ס כפר קאסם, שחוזרת לאט לאט לעניינים. חניכיו של ויקטור גניש סחטו 1:1 ממכבי ב"ש החלשה, אך זה הספיק להם כדי לעבור את עמישב בטבלה עם פער של נקודה אחת בלבד, בתקווה שיחזיק עוד ארבעה מחזורים.
 
אוהדי יפו. יתרכזו בפלייאוף (צילום: אביחי חיים)
 
גם כפר שלם לא אמרה את המילה האחרונה בכל הקשור למאבקי הפלייאוף. חניכיו של שוקי סדיס כבר היו בפיגור של 0:1 מול מחנה יהודה, אך שני שערים מאוחרים של שלומי לוי ונאור אלדד העניקו ניצחון חשוב שקירב את כפר שלם שוב לאזור המקום החמישי, שתי נקודות בלבד מכפר קאסם.
 
מכבי עירוני בת ים עשתה צעד משמעותי אל עבר ההישארות בליגה, כשגברה 1:2 בחוץ על קריית מלאכי, והחזירה אותה שוב למאבקי התחתית המרים. סיטלקול כבש ראשון עבור המארחת בדקה ה-11, אך חמש דקות מאוחר יותר יוסי פליקר הנפלא כבש את השוויון לזכות בת ים, כשעשר דקות לסיום גיא קלמנטה כבש את שער הניצחון היקר.
 
באר יעקב אותתה לתחתית לאחר שגברה בביתה 2:3 על בני אילת, שתיאורטית ירדה כבר לליגה ב'. אבשלום ביטון העלה את המקומיים ליתרון, אך אדם בוכרים וסלים אשקר הפעו עבור אילת, באר יעקב הצליחה למרות זאת להפוך בחזרה עם עשרה שחקנים (לנקרי הורחק בדקה ה-56) כשדור איטח ושהב פשאי כבשו את השערים החשובים, שהשאירו את באר יעקב בתמונה.
 

הוסף תגובה
תגובות