השבוע החלטתי לארח לתחזית את אחד האנשים החזקים והמוכרים בליגות הנמוכות בכלל ובראשון לציון בפרט הלא הוא אמיר סולרסקי. אמיר למי שלא יודע הינו ותיק שחקני הליגות שמשחק באופן פעיל ורציף. השנה הוא לא הצליח להעפיל עם קבוצתו האהובה, הפועל נחלת ראשון, להתמודדות בפליאוף של ליגה ב׳ דרום אך הוא מבטיח שנחלה כל שנה תתמודד על העליה לליגה א'. אמיר, למרות גילו, מוערך מקצועית וחשוב יותר אוהב את המשחק ונחשב לגדול הווינרים בליגות הנמוכות ורק מלראות אותו משחק כולם יסכימו איתי.
"אני חושב שהליגות הנמוכות יש בהן יותר עניין מהליגות הגבוהות ורבים יסכימו איתי. כמי שפעיל בליגות הנמוכות יודע שאלה ב"מגדל השן" 0ההתאחדות) לא מודעים שיש בליגות הללו תחרות הוגנת ומעניינת עם הרבה עניין ומתח. יש שיפור עצום בין האגודות שמתבטא בכבוד הדדי וזה יפה וראוי לציון. הליגות האלה זוכות לחשיפה גדולה בזכות האתרים כמו גולר ואחרים ועל זה מגיע שאפו ענק לכם".
אמיר הוסיף: "נכון שמשחקי הפלייאוף מוסיפים עניין גם בתחתית וגם בצמרת אבל יש לקחת בחשבון ככל שאתה יותר בסכנה אתה גם לוקח יותר סיכונים כלכלים שלא תמיד לאגודות יש אותן. זה פוגע בקבוצות לאורך זמן כי הן חושבות רק על הטווח הקשר. הייתי מצפה שההתאחדות תנהג בצורה כזאת גם בליגות הגובוהות שיהיו גם פלייאוף בכל ליגה ויהיה יותר עניין גם שם. כי ללא ספק זה מוסיף עניין ושם יש הרבה כסף."
הפועל מרמורק- נס ציונה
אם מרמורק מפסידה היא עלולה לאבד את המקום השני ואזור וגם יפו יכולים לעקוף אותה. מנגד אם נס ציונה מפסידה היא עלולה לרדת ליגה! שתי הקבוצות ילחמו כאשר תיקו זה כמו הפסד בשבילן. אני מאמין שמרמורק לאחר ההפסד בדרבי ירצו יותר וינצחו את נס ציונה המאכזבת. הימור שלי: מרמורק ינצחו.
אמיר סולרסקי: תיקו. דרבי ששתי הקבוצות ירצו לנצח. מרמורק עושה עונה מצויינת. נס ציונה פחות. על הקווים יש שני מאמנים מעולים עם קבלות ויעשו הכל כדי לנצח. ללא הפחת הנקודות של נס ציונה זה היה קרב צמרת ולכן הקרב שווה לחלוטין.
שחקני מרמורק חוגגים. האם הם יחגגו גם מול נס ציונה? (צילום: רפי נחמיאס)
כפר קאסם- שעריים
שבוע שעבר אמרתי ששעריים הוא כמו האריה השואג כשהוא קצת פצוע כל ה"עכברים" יצאו מהחורים. וכשהאריה שואג הכל בסדר. שעריים שאגה ניצחון ענק בדרבי דבר שיתן לשחקנים של מנחם איריס הרבה ביטחון ואמונה שהם יכולים לנצח כל קבוצה. מנגד כפר קאסם קבוצה עם הרבה קהל רוצים להגיע לפלייאוף. לא בטוח שיש להם את הכלים אך יש להם הרבה רצון להגיע ואני מאמין שהם יגיעו. הימור שלי כפר קאסם ינצחו.
אמיר סולרסקי: הימור: שעריים ינצחו. נראה לי ששעריים ימשיכו את המומנטום של הדרבי האחרון לכן תיקו ומעלה לשעריים. כפר קאסם מתמודדים על הפלייאוף ושעריים ללא לחץ. למרות החברות הטובה שלי עם ויקטור גניש מאמנה של כפר קאסם, הפעם אני הולך עם מורנו ורבינו מנחם איריס משעריים.
עירוני בת ים -מכבי קבליו יפו
בת ים סיימה את העונה. יפו יכולה לסיים אותה אפילו במקום השני אם ינצחו את בת ים. בבת ים כבר ראיתי מספר שחקנים עם כפכפים בחוף "טובגו" ואילו שחקני יפו עדיין עובדים קשה. הימור שלי: יפו ינצחו.
אמיר סולרסקי: להערכתי ניצחון ליפו בגלל שבת ים סיימו את העונה ואין להם על מה להילחם. אם פיני בלילי ישחק והוא בכושר פני הדברים היו יכולים להישתנות אבל יפו קבוצה חזקה יותר. למרות היכולת המצויינת של יוסי פליקר (שהוא גם תושב ראשון) הם לא ינצחו את יפו.
אוהדי שעריים. האם לניצחון בדרבי תהיה השפעה? האם הם ינצחו גם את כפר קאסם? (צילום: רפי נחמיאס)
הפועל כפר שלם - מכבי קרית מלאכי
כפר שלם במרחק נגיעה מהפלייאוף. ניצחון והם חזק בתמונה. קרית מלאכי כמעט ונשארו סופית בליגה. כפר שלם קבוצה שראויה לשחק בפלייאוף ורק ניצחון ישאיר לה את הסיכוי לכך. הימור שלי: כפר שלם ינצחו.
אמיר סולרסקי: חד וחלק ניצחון של הקבוצה הסימפטית מפאתי העיר תל אביב. למרות משאבים דלים וששום גורם משמעותי לא תומך בהם (לצערי) אני מציע של אביחי יחיא, היו"ר החזק של כפר שלם, מגיע לו פרס יקיר העיר ת"א ומקווה שהוא ייקח את כל הנקודות מול מלאכי.
מחנה יהודה -באר יעקב
איזה משחק יש לשרון מרציאנו, מאמנה של מחנה יהודה מול קבוצתו מתחילת העונה מבאר יעקב. לאחר ששרון עזב אפשר להגיד לא חלק יש קצת משקעים ואני בטוח ששחקני מחנה ילחמו בשבילו. מנגד באר יעקב ירצו להוכיח לשרון שהם קבוצה יותר טובה ויש לבאר על מה להילחם- הישארות בליגה. הפסד של הבאר והם יורדים. הימור שלי: באר יעקב ינצחו.
אמיר סולרסקי: משחק הישרדות של באר יעקב מול הקבוצה המשתפרת של מחנה יהודה. ללא ספק זהו מפגש מסקרן וטעון של שרון מרציאונו, באר יעקב ינצחו. מאמנה של מחנה יהודה, שבעיני הוא מקצוען ברמ"ח כך היה כשחקן וכך הוא מתנהג כמאמן. מנגד החבורה מבאר יעקב מגיעה חבולה בגלל ניהול כושל, לצערי. באר יעקב מלבד ניצחון תרד ליגה אני מאמין שהם ינצחו.
שרון מרציאנו, מאמנה של מחנה יהודה. משחק טעון מול קבוצתו מתחילת השנה. (צילום: רמי גרידיש)
ביתר שלומי כ״ס - הפועל אזור
כפ"ס היא הלהיט התורן בליגה. מנצחים ברצף ומנצלים את החולשה של היריבות לפלייאוף שרק מאכזבות לאחרונה והופ כפ"ס נמצאים במקום החמישי. אזור מנגד לאחר תקופה לא טובה חוזרים לעצמם וניצחו את נס ציונה 0-3 חלק. אני מאמין שכפ"ס לא ינצחו את אזור. הימור שלי: תיקו.
אמיר סולרסקי: ניצחון לכפר סבאים היות והם זקוקים לנקודות ויביאו ערך נוסף למשחק. חיים הפיך רוח חדשה בכפ"ס אבל הפעם הוא פוגש את ה"אריה של הליגות הנמוכות" הלא הוא שי מאור. שבנה באזור קבוצה מעולה וראויה להילחם על העפלה בליגה הלאומית והלוואי ויעפלו.
מכבי עמישב פ"ת אלי- מכבי ב"ש
באר שבע חייבת את הנקודות. אני יודע שיש להם בעיות כלכליות רבות ולא ברור אם הם מתאמנים אפילו. כל אימון השחקנים מתלבטים האם להיתאמן או לא שלא לדבר האם הם יגיעו למשחק מול עמישב. אני מקווה מאד שכן. עמישב קבוצה טובה יותר מב"ש ואני לא רואה סיבה שלא ינצחו ויגיעו לפלייאוף. הימור שלי: ניצחון קל לעמישב.
אמיר סולרסקי: עמישב ינצחו. עמישב קבוצה טובה יותר ממכבי ב"ש ולמרות ש"החרב" מונחת על הסכין של ב"ש, גם עמישב רוצים וציריכים לנצח כדי להגיע לפלייאוף. אני מאמין שעמישב ינצחו וישאירו את הנקודות בבית.
מילה לסיום: "אני מאחל לכל בית ישראל חג שמח ושהכדורגל ינצח! "