סיכום עונה: פלייאוף עליון
דעה: סיכום עונה חלק עליון. מה היה לנו השנה? קרית גת, יפו, אזור, מרמורק וכפ"ס. הצליחו? איכזבו? ולמה יפו נחשב מועדון הולך ונעלם? ולמה אזור נחשבת ליפה והצנועה? כפ"ס זה סיפור של גאון.
התחלנו בסיכום עונה בליגה א'. הפעם חשבנו על החלק העליון, על סיפורי ההצלחות, על האכזבות ולמה כל זה קרה או מה קרה ששינה את פני הקבוצות שסיימו בו. מעניין לראות.
קרית גת: האלופה הגאה:
קרית גת פתחה את העונה עם סגל נוצץ ביותר. הביאו שחקנים בכירים במטרה לעלות לליגה הלאומית. ראובן עובד, ינון ברדה ומאמן בכיר כמו שרון אביטן. הרבה כסף נשפך שם כדי להעלות את הקבוצה. הכל היה בגדול ובסטייל אבל בפועל הם הודחו מהגביע כבר במשחק הראשון ולמרות שפתחו די טוב את העונה והובילו את הטבלה למן הפתיחה כולם ידעו שזה לא היה זה, והשיא היה מול מרמורק.
משחק שבו ראיתי שחקנים כבויים שלא רוצים או שלא יכולים לשחק כדורגל. ומה עשו הנהלת קרית גת בראשות אורן יצחקוב ומיכה יפרח? החליפו מאמן והביאו את ליאור זדה. מאמן מהבכירים בליגה א', שעשה את המוטל עליו בסטייל, חיזק את הקבוצה בשחקנים טובים מאד כמו אוהד אדלשטיין, שרון גורמזנו וגל פורת והושיב את ה"כוכבים" שהיו. המהלך הוכיח את עצמו והקבוצה דרסה את הליגה. כל הכבוד!

ליאור זדה. הפך קבוצה כבויה לאלופה גאה. (צילום: אביחי חיים)
מכבי יפו: מועדון הולך ונעלם
אני חושב שהכי מסמל בעיני את מכבי יפו זה השבוע האחרון ואני לא מתכוון להפסד לכפ"ס שבו הייתי במשחק, וראיתי קבוצה שרוצה ורוצה להבקיע, אבל חוסר מזל פגש אותם, והכדור פשוט לא נכנס. אני מדבר על האוהדים הלוזרים של הקבוצה שחלקם דיבר איתי, ומה אמרו לי אחרי המשחק? "למה הבקענו 8 גולים מול אילת? היינו יכולים לא לפגוש את כפ"ס". אתם מבינים מה אתם אומרים? אתם, מכבי יפו הגדולה, וכן, מכבי יפו בעיני קבוצה גדולה, כל משחק חייבת לנצח, ואם לא לנצח לפחות לבוא לכל משחק כקבוצה בכירה, מפחדים מבית"ר כפ"ס הדי קטנה? ולא שאני מזלזל בכפ"ס חלילה, אני פשוט מזלזל בגישה הלוזרית של אותם אוהדים.
למרות זאת פגשתי את היו"ר אילן אלפסי לפני המשחק שאמר לי שהוא בא לנצח ומאמין בקבוצה שלו. ככה יכול להיות שרק חלק מהקהל הוא לוזר אבל חבריי ממכבי יפו: אל תשכחו שאתם מייצגים אימפריה. ואם לא בליגת העל אז בטח בליגה א' והגיע הזמן שתהיו קצת ווינרים כמו היו"ר שלכם, שמאמין בקבוצה שלו ובשחקנים. שלא בטוח כמה זמן הוא עוד יהיה עם חבורת לוזרים כזאת. אז הגיע הזמן שהקהל הגדול של יפו יוכיח שמגיע לו לעודד את מכבי יפו. ולהיות ווינר! הגישה חייבת להישתנות.

הקהל של מכבי יפו. חלק מהם הוא לוזר שלא ראוי לעודד את יפו (צילום: אביחי חיים)
הפועל אזור: היפה והצנועה בקבוצות
הפועל אזור בעיני מסמלת קבוצה מאד מאוזנת. קבוצה עם תקציב לא גדול עושה עונה מדהימה. ללא קהל גדול אך קהל שאוהד את הקבוצה שלו ומעודד אותה וגם אם הקבוצה תפסיד לא תשמעו קללות על השחקנים או על ההנהלה. למה? כי האוהדים מאד מחוברים לקבוצה והם קובעים הרבה ככה שאולי זאת לא קבוצה של הקהל כמו יפו או קטמון, אבל הקהל קובע שם הרבה ומעורב מאוד.
ראש העיר, אריה פכטר, שהיה בעצמו שחקן גדול בקבוצה, מלווה את הקבוצה ותומך בה וכך קיבלתם את המתכון המנצח לבניית קבוצה מצוינת. ליגה לאומית? הם רוצים להנות מכדורגל ולא משנה להם באיזה ליגה. שאפו!
הפועל מרמורק: האצולה קצת בירידה
איזה כיף להגיע למשחקים של הפועל מרמורק. כל אחד וכל קבוצה יריבה נהנת לפגוש את מרמורק רק כדי לשמוע את המקהלה המשובחת שלא מפסיקה לשיר ולעודד את הקבוצה. מרמורק פתחו לא טוב את העונה, החליפו מאמן והיו ללהיט הכי חם בליגה. כיף לראות חבורה של צעירים לוחמים כמו שהיו במרמורק. ואז שבוע לפני הליגה מה קרה? לפי דעתי ההצלחה עלתה לראש או שעלות המענקים עלו למישהו במועדון לראש ואז החלו הקיצוצים.
המאמן בצעד די תמוה מפוטר בגלל דברים שלדעתי לא היו מקצועיים והייתי די מעורב ככה שאני פחות או יותר יודע מה היה שם. אבל לפטר מאמן שבוע לפני הליגה? איפה נשמע דבר כזה? קצת עלה למישהו שם ההצלחה או האי הצלחה לראש וההדחה מהפלייאוף הייתה רק שאלה של זמן: בסוף ה 90 דקות או שצריך הארכה כדי שמרמורק תודח. ואני חושב שעוד הרבה שנים לא תהיה למרמורק קבוצה כל כך חזקה וכל כך מאוחדת במטרה. אבל לפעמים אנחנו מעריכים משהו רק לאחר שאנחנו מאבדים אותו..

קהל מדהים יש למרמורק וכייף לבוא למשחקים שלהם רק בגלל העידוד. אבל מה עם קבוצה שתלך עד הסוף? (רפי נחמיאס)
בית"ר כפ"ס: חזרתו של הגאון!
מה אפשר להגיד על כפ"ס שלא נאמר? שני מאמנים אימנו את הקבוצה והקבוצה היתה חלשה מאוד. פתאום מגיע מאמן גאון והופך את הקבוצת התחתית לקבוצה צמרת הכי מפחידה בליגה. אז מה זה אומר על המאמנים לפני הגעתו? מה זה אומר עליו? אני מלווה את הליגות הנמוכות כ-20 השנים האחרונות ולא זכור לי מקרה שבו מאמן הופך קבוצת תחתית, על סף הירידה, לקבוצת צמרת שכל הליגה לא רוצה לפגוש. השאלה עד מתי הם ינצחו ויציגו את היכולת הגבוהה הזאת? בינתיים אפשר רק להוריד את הכובע ולמחוא כפיים. שאפו!!

חיים סירוטקין, ה"גאון" שחזר לכפ"ס והפך אותה לאיימת הליגה...(צילום: אביחי חיים)