משתוללים בעיר: שעריים ומרמורק רוצות צמרת

בנודיס הפציץ בהחתמות, אייל גולן ופרי לא נשארו חייבים. המלחמה הקרה בין שתי הרחובותיות יכולה להוביל לעונה מרתקת, וגם להתרסקות מפוארת. ארז נעמן על השיגעון של רחובות

  • על ידי: ארז נעמן
  • 12-07-2014
  • 12:52
העונה, יותר מבכל עונה, שתי הרחובותיות הגיעו במטרה להוכיח. לשעריים ולמרמורק תמיד יש סגלים טובים, כאלה שיכולים לקרוא תיגר על הצמרת, אך לרוב הם לא מהווים פקטור משמעותי וקורסים במאני טיים.
 
נראה שלקראת העונה שבאה עלינו לטובה, שתי הקבוצות החליטו שהן הולכות על כל הקופה, במטרה אחת אמיתית: לעלות לליגה הלאומית. מה הסיבות להתחמשות של הרחובותיות? ולמה זה יכול להוביל להתרסקות? כל הסיבות בכתבה הבאה.
 
הפרי של פרי
 
אלדד פרי כבר היה הבעלים של מכבי שעריים, לא פחות. רק פיק ברכיים של אנשי העמותה מנע את העסקה שאולי הייתה לוקחת את שעריים למחוזות אחרים, ואולי בקבוצה היו מדברים אחרת היום, כשהתקציב היה בערך כפול מהמתוכנן.
 
הדון דה פרי לא המתין הרבה ובמרחק של כמה שעות בלבד מפיצוץ העסקה, הפך לבעלים של הפועל מרמורק ביחד עם הזמר ושחקן העבר, אייל גולן. הזוי? לא ברחובות.
 
פרי הצהיר שהוא הגיע כדי לעלות ליגה, אך "לא יכעס אם זה לא יקרה העונה", אתם מאמינים לו? פרי משקיע כספים ואין דבר שהוא יותר רוצה מעליית ליגה, שתביא לו עוד חשיפה תקשורתית. צריך להודות בעובדות, האיש אוהב תקשורת, והרבה.
 
הטירוף של בנודיס
 
אם יש דבר שארז בנודיס רוצה יותר מכל, זה לסיים מקום אחד מעל הפועל מרמורק ואם אפשר, שזה יהיה במקום הראשון. המאמן שעד לא מזמן היה על הקווים באיצטוני וקיבל חיבוק דב מהקהל, הפך ל'אויב המדינה' מבחינת המרמורקים ומנסה בכל הכלים האפשריים להנחית קליברים רציניים במונחים של ליגה א' כדי לבנות סגל שלא נראה כמותו בשעריים בשנים האחרונות.
 
גיא עובדייה, חגי יצחק, רוזנקוביץ' וההחלטה להשאיר את ברנדוויין וציון אזולאי עונה נוספת, הן רק חלק ממסע הרכש שהחל בנודיס, שככל הנראה יסתיים עם הרכב חזק שיכול לעשות צרות בליגה, ואף לסיים במקום הראשון.
 
ברנדווין. טוב שנשאר (איתמר מורז)
 
בנודיס מגיע לעונה הזו במטרה להוכיח. במרמורק הוא עשה עונה נהדרת והועזב שני מחזורים לסיום באחד המהלכים התמוהים שנראו כאן, והעונה, הוא רוצה נקמה, ואם אפשר, אז שתגיד כבר במחזורים הראשונים.
 
אחרי שנה שלמה שהיו בצילה של הקבוצה האדומה, אוהדי שעריים רוצים נחת מהקבוצה, וכמו שזה נראה כעת, הם גם יקבלו נחת, אם המאמן יצליח לווסת בין קרבות האגו שסביר להניח שיתפתחו בין השחקנים שהביא, הקהל, אנשי ההנהלה הרבים שלא יודעים מנוח, וכל השטויות מסביב, הוא יביא את שעריים לצמרת, למקום הראוי לה.
 
בנודיס. בא להוכיח (רפי נחמיאס)
 
אבל, ויש אבל, יש גם את האופציה השנייה, זו שיותר מוכרת למכבי שעריים – אופציית ההתרסקות. אני לא מאמין שאצל בנודיס זה יקרה, אבל הגרלה קשה בפתיחה, שתכלול את כפר קאסם, כפ"ס, יפו, כפר שלם (בונים קבוצה מצוינת) ומרמורק, יכולה לגרום לכך ששעריים תהיה מחוץ למירוץ כבר בפתיחת הליגה. הקהל צריך להיות סבלני, לדעת להפסיד ולדחוף את שחקניו בטוב וברע, הוא הכוח של המועדון הזה והוא זה שיוביל אותו להישגים, עם קצת עזרה מהאיש על הקווים והשחקנים במגרש.
 
הפנקס של פנחס
 
פיני עייש נמצא במצב אידיאלי. הוא קיבל קבוצה ששואפת לעלות ליגה, עם פנקס כמעט פתוח. קובי חסן הולך להרוויח העונה סכום חסר תקדים בליגה א', סכום אותו הוא יכול לקבל רק בהפועל מרמורק.
 
מלבד חסן, במרמורק עשו מספר רכישות נקודתיות, כשהמגנים אביעד דנן ושמעון לוגסי חתמו, אחד הקשרים הטובים בליגה לעניות דעתי, משה סולימנוב, סיכם לשנתיים, ואולי השחקן הכי יצירתי שיש בליגה א' דרום, יאיר כהן צדק, גם חתם וילבש בעונה הקרובה את המדים האדומים.
 
פיני עייש. פנקס פתוח (אביחי חיים)
 
סביר להניח שמרמורק תחתים עוד מספר שחקנים עד שתתחיל הליגה, חלקם שמות "מפוצצים" במונחים של ליגה א', כאלה שלא התרגלו אליהם במרמורק, בסכומים שלא התרגלו אליהם במרמורק.
 
אוהדי מרמורק מביעים דאגה מכך שקבוצתם עוברת מהפכה שכזו, הם היו מעדיפים לראות את יוסי אמר, טל איילה ועידן חג'ג' ממשיכים להוביל את הקבוצה בצוותא עם אור אלקבץ ואלירן שחר, אך גם הם מבינים שהכסף מדבר ואם הם רוצים לאומית, צריך לשים את הרגש בצד ולהיות חלק מהמלחמה הקרה מול שאר קבוצות הליגה.
 
השאלה: תהילה או נפילה?
 
שתי הרחובותיות מספקות בכל עונה את חלקן בכל הקשור לפן התקשורתי. הן שתי הקבוצות המסוקרות ביותר בארץ בליגות הנמוכות וכיאה לכאלה הן גם מעורבות באין ספור סיפורים ביזאריים במהלך כל עונה, כאלה שלרוב מונעים מהן את ההתקדמות המקצועית.
 
סיפור הנחש עם יוסי אמר, חנן עדני והפיטורים התמוהים של בנודיס, לודריק מתפטר, לודריק חוזר ושמעון אבו אחד, הם רק חלק מהסיפורים ההזויים שהיו השנה בשתי הקבוצות, והגיע הזמן שתהיה שם עונה אחת שקטה ומסודרת, בלי יותר מדי התעסקויות בטפל והתמקדות במה שחשוב: כדורגל.
 
טל איילה. המרמורק היו רוצים שישאר (רפי נחמיאס)
 
מרמורק ושעריים יכולות להיות הסיפור המרתק של ליגה א' דרום העונה. השתיים יריבות מרות, אך חלפו שנים רבות מאז ששתיהן היו שותפות למאבק צמרת עיקש, שיכול להיות מוכרע רק במחזורי הסיום של העונה, אולי אפילו באיזה משחק דרבי קטן...
 
זה התסריט האופטימי. הפסימי חוזה התרסקות טוטאלית, שחקנים משוחררים בזה אחר זה לאחר שאיכזבו, ובנודיס ופיני עייש לא מצליחים להגיע עד ינואר. קשה לי להאמין שזה יקרה, כי בכל זאת, השחקנים שהגיעו עד כה, הם בעצמם הצהרת כוונות רצינית וסביר להניח שיגיעו עוד מספר שחקנים בלבל הזה, אך אתם יודעים, בכדורגל הכל אפשרי, בטח כשיש בקבוצות הנהלות שכל קשר בינן לבין יציבות הינו מקרי בהחלט. אולי השנה, הן ישימו את המטרה לנגד עיניהן ולא את משחקי האגו, וסוף סוף נקבל מאבק אמיתי בין שתי הרחובותיות, לא רק פעמיים בעונה.
 

הוסף תגובה
תגובות
  1. למה עידו לא חתם? (לא הבנתי.... 12-07-2014, 13:49)
  2. כנסו מרמורקים (קונטה 12-07-2014, 14:11)
    ההחתמות שלכם עד עכשיו נהדרות, אבל מי ייתן תחת? כולם כוכבים זה לא בריא! להביא בלמים צעירים מהליגות הנמוכות סטייל גיא עיני. לא צריך עוד בלם שחושב שהוא מעל הליגה. אתם קבוצה שהקהל מלהיב, אבל מי יתלהב? קובי חסן שרגיל לקהל? מלכה? זה לא שחקנים רעבים!
  3. אדום עולה! (רחבעם 12-07-2014, 14:15)
    ארז איך אתה חולה על השקשוקות... רק חבל שאתה אומר שבנודיס הפך ל״אויב המדינה״, במרמורק מודים לו על תרומתו.
  4. אין לך מושג על מה אתה מדבר (אופיר 12-07-2014, 14:30)
  5. בנודיס מאמן מעל הליגה הזאת (מחכה לרגע שנעמן יאכל את הכובע 12-07-2014, 14:32)
    ולודריק עושה עבודה נפלאה, שעריים למדו כמה דברים בשנתיים האחרונות.
  6. עידו יוסף תחתום כבר מה קורה? (ירדן 12-07-2014, 14:33)
  7. עדני (חנן 12-07-2014, 16:49)
    למה הוא גר בגילו בתוך מחסן של מגרש כדורגל?!
  8. מצער לומר אבל שעריים בונה קבוצה יותר בריאה (פיצי שכטר 12-07-2014, 16:52)
  9. אנכנו נקרה את הליגה. אייל גולן מטים עלייך (מרמורקי 12-07-2014, 16:53)
  10. בדרבי בבקשה תנו לאייל ופרי הסמרטוטים לשבת ביציע כמו אחרון המרמורקים (בקשה ללודריק והנהלת שעריים 12-07-2014, 17:05)
  11. אתה מטעה סתם פרי שם 200000 ש"ח והוא על תקן ספונסר בלבד (הם עדין לא ברמה של אשקלון אפילו 12-07-2014, 18:35)
  12. עוד לא כיבסנו את המדים ואתה מחרחר מלחמות (שערוקון 12-07-2014, 21:15)
    איך הגעת לדעה שיש מלחמות עוד לפני שיש סגל מוכן? ממתי בשעריים היו מלחמות אגו? זה שבמרמורק יש לא אומר שאצלנו יש..חוק ראשון בשעריים הוא שכל הסגל הוא בעצם שחקן אחד! תמיד יש ליכוד ביניהם והוכחה לכך זה השנים האחרונות! במרמורק לעומת זאת הבעל בית גורם למלחמה
  13. כמה קשרים מביאים מרמורק???שמעתי שגם מביאים את טל ארז (אוהד 12-07-2014, 22:26)
    נראה לי בסוף לא יהיה כסף לשלם לכולם, סתם העיקר רוצים את כולם, איפה יש מקום בקישור לכולם
  14. לדעתי צריך מאמן קשוח בנודיס טוב מדי (שערוקי קוקי 13-07-2014, 00:21)
  15. אני מהמר על שעריים (כנסו 13-07-2014, 00:41)
    שעריים הביאו מאמן ושחקנים שרוצים להוכיח את עצמם מקצועית ואילו שחקני מרמורק רק רוצים להוכיח שהם שווים את הכסף שהם מקבלים. שנית, שחקני מרמורק יודעים שהביאו אותם כדי לספק חשיפה לפרי וטיהור ציבורי לגולן ולא כדי לקדם את המועדון. מי לדעתכם ישרוף את הדשא ?
  16. מתי פעם אחרונה בנאודיס הצליח אם בכלל (שאלה 13-07-2014, 07:41)
  17. שערים יצליחו (מישל 13-07-2014, 07:59)
    ארז הביא שחקנים צעירים ורעבים ולא חרג בתקציב . לעומת מרמורק שמביאים זקנים בית גיל הזהב ונותנים להם חבילות . ההימור שלי בנודיס
  18. ניהול (שעריים 13-07-2014, 10:19)
    ארבע מאמנים ,רכש כישלון ,ניהול כישלון ,לך תסלול כבישים ....שמחה אתה רדום