"ישנם אוהדים ביפו שמוכנים לגמור את הסיפור, אך לא אני"
אחד מאוהדיה הוותיקים והמוכרים ביפו, יוז'י עופר, רותח לקראת המפגש מול הפועל יזור (כפי שמכנה) ומקווה שהפעם באזור, יפו יחזרו עם 3 הנק': "אולי באזור, נצליח לנצח אותם כי זה רק עניין פסיכולוגי משום שאנחנו הרבה יותר טובים מהם"
המשחק המרכזי של המחזורר, מפגיש את הפועל אזור מול מכבי יפו. יריבות של מספר שנים שככל הנראה, לא תסתיים בקרוב (כאן הדעות חלוקים). אחד מאוהדיה המוכרים והוותיקים של מכבי יפו, יוז'י עופר, מתכונן לקראת המשחק: "זה הפך להיות כמו דרבי תל אביבי בין הפועל ומכבי, אבל מבחינתי זה הרבה יותר גרוע וחשוב". יוז'י עופר (רק הבולגרים ידעו לבטא את שמו, נולד ביפו ליד מגרש הפחים שלימים מגרש הגאון, לפני הריסתו. יוז'י נשוי פלוס שניים והינו סבא ל-8 נכדים ובגיל 57 עדיין מוצא את הכוחות להגיע בכל פעם מחדש למשחק, לקחת ללב לפעמים ובעיקר לתת את הגרון עבור מכבי יפו: "בגיל 6 אבא שלי לקח אותי פעם ראשונה לכדורגל, למרות שלא רציתי ללכת אך מאז נכנס לי החיידק. בימים הללו להטטו על כר הדשא, ישראל אשכנזי, בוכוס, מוצי לאון בתור ילד, וגם טופצ'ה שהיה כבר בסוף הקריירה. כאשר יפו התפרקה, יוז'י נפרד מחיי הכדורגל: "בשנים שיפו התפרקו, לא יכולתי להתחבר ולקבל את השם רמת אליהו, והחלטתי לקחת צעד אחורה מהכדורגל. לשמחתי, יפו חזרה וברגע שראיתי את ההודעות, מודעות והתרומות, ישר קפצתי משמחה וחזרתי למקורותיי היפואים.
שינוי גדול נעשה השנה ביפו, בניגוד לשנים עברו.
"האמת שהיו לנו את השחקנים הכי טובים לדעתי, אך לא ראית את הלחימה, הרצון, המחויבות, על כר הדשא ובעיקר הרצון לעלות ליגה. כמו כן, בשנה שעברה הייתה התרחקות בין האוהדים להנהלה ולדעתי הגורם היה אי פיטוריו של ליאור זדה. מה שבדיעבד התברר שהאוהדים צדקו שדרשו לפטרו. ליאור זדה עשה דבר שלא עושים. הוא פירק את כל הקבוצה מהיסוד, והביא מכל הבא ליד היישר ליפו. ולא הייתה מחויבות, לא לקבוצה לא לשחקנים ובעיקר לא לסמל. השחקנים שהביא ליפו, לא התאימו ליפו אך זה כבר היה מאוחר מדי".
יוז'י עופר, רוצה לחגוג באזור ניצחון. (מוני ורסנו)
נראה שדברים מתנהלים אחרת ביפו של השנה.
"בתחילת העונה, הייתה אסיפה ויושרו ההדורים בין ההנהלה לאוהדים. השקט חזר, והוחלט להחתים מאמן שנכון להיום נראה טוב מאוד ושלא היה עד היום ביפו דבר כזה. צחי טייאר הביא איתו משמעת, רצינות, מחויבות. נכון, יפו שוב התפרקה לחתיכות, אבל הגיעו שחקנים לוחמים ומחוייבים כפי שאנו רואים היום. יש לנו סגל שחקנים צעיר, שהוא בין הטובים היום בליגה. אנחנו באים לבנות קבוצה לטווח ארוך, והראייה לכך שהמאמן הוחתם לשנתיים בלי קשר לתוצאות וכמובן שהקהל בניגוד לעונות קודמות יהיה איתו ויתמוך בו גם בימים קשים שאני מקווה שלא יגיעו. בניגוד לעבר, היום מה שמעניין את האוהדים זה המחויבות לסמל והרצון על כר הדשא ופחות התוצאה. (ברור שמקווים לניצחונות) אך גם הדרך היא חשובה".
האוהדים הופתעו מפתיחת העונה המצוינת של יפו העונה?
"לשמחתנו בהחלט הופתענו, לאחר 4 שנים שאנחנו פותחים את העונה גרוע ותמיד בסיבוב השני מפעילים מבערים ורצים קדימה. עובדה, במשך 4 שנים ברציפות אנחנו מסיימים במקום השני וזאת הראייה לכך. אני ידוע בתוך ליבי, שאם היינו יותר מאמינים נגד מרמורק, היינו מנצחים את המשחק ואני מקווה שלא נצטער על איבוד שלוש הנק' הללו. נגד מחנה יפו לא הגיעה למשחק אבל נק' היא מספקת ביותר. כמו כן, במשחקים האחרונים היינו מצויינים לפחות ב-60 דקות מול כפ"ס ונס ציונה. ראינו שליטה במגרש, מהלכי כדורגל יפים כמו שביפו אוהבים, דריבלים, פסים, פרגון בין השחקנים וכמובן שערים. ההתקפה של יפו נראית טוב, חדה מול השער, ההגנה נראית כברזל בלתי ניתן לחדירה עם טובלי הצעיר שמשתפר ממשחק למשחק".
אוהדי יפו, נהנים לראות את שחקניהם על כר הדשא. (ארז נעמן)
ביום שישי, מתארחים לראשונה באזור (הכבשה השחורה של יפו), יפו תיקח את 3 הנק'?
"שמע, הסיפור עם אזור התחיל אי שם בליגה ב', כאשר כרטיס עלה 50 ש"ח ומאז נכנס חיידק באוהדי יפו נגד הפועל אזור שעד היום לא נגמר ומבחינתי לא ייגמר. זה הפך להיות כמו דרבי תל אביבי בין הפועל ומכבי, בשבילי זה הרבה יותר גרוע וחשוב. חרה לי מאוד בשנה שעברה, תנועות הניצחון של שי מאור "שחגג" מול עיני האוהדים של יפו, מה עוד שמכבי יפו העלתה אותו למפה וזה לא היה מכובד מבחינתו. שי מאור, שכח מאיפה הוא הגיע ואדם שלא זוכר את עברו, איזה עתיד צפוי לו?. כן אנחנו יודעים שהפועל אזור היא הכבשה השחורה של יפו, שחוץ ממשחק הגביע באזור, לא ניצחנו אותם מאז. אולי באזור, נצליח לנצח אותם כי זה רק עניין פסיכולוגי, משום שאנחנו הרבה יותר טובים מהם. מבחינתי, אשב כמה שיותר רחוק מאוהדי אזור ואני חושב שלא תהיה התחממות יצרים בין קהלי האוהדים, כי ישנם אוהדים ביפו שמוכנים לגמור את הסיפור, אך לא אני".
שי מאור: "שכח מאיפה הוא הגיע". (ארז נעמן)
היכן נראה את יפו בסוף העונה?
"מקווה שבסוף העונה, בשונה מעונות קודמות נזכה לראות את יפו חוגגת עלייה לליגה הלאומית. למרות כל מה שאומרים ומשדרים, (קבוצת בנייה, צעירה, לא מנוסה וכו'), אם נמשיך ככה בהחלט שאין שום סיבה שלא נגיע לראשות הטבלה. נ.ב וגם אם חס וחלילה לא נעלה, נמשיך באותה הדרך ונקבל זאת באהבה כי אין לנו יפו אחרת".
מאמנה של קרית גת, ליאור זדה, הגיב לטענות: "מאחל חג שמח והמון הצלחה, למכבי יפו ואוהדיה".
מאמנה של הפועל אזור, שי מאור הסכים להגיב: "יש לי כבוד והערכה גדולה למכבי יפו, למנהליה ולאוהדיה. זה סה"כ משחק כדורגל ותחרות ספורטיבית. מאחל לכולם בריאות, וחג שמח לכולם".